Sport

Váratlant húzott átigazolásával a legjobb magyar kosaras

Hanga Ádám a szerb Crvena zvezdánál folytatja kosaras pályafutását, a 34 éves válogatott játékos szerződtetését a menedzsmentje, illetve a szerb klub is megerősítette.

NBA Las Vegas-i nyári ligáján tartózkodó Lóránt András az MTI-nek elmondta, Hanga kétéves szerződést kötött a belgrádi klubbal, amely megnyerte az elmúlt három szerb bajnoki idényt, és tizedik lett az Euroliga előző kiírásában.

A klub közösségi oldalán „Welcome to Belgrade, Adam!” kiírással köszöntötte új szerzeményét.

Hanga legutóbb a Real Madridot erősítette, amellyel májusban elhódította az Euroligát, emellett bajnokságot és kétszer spanyol szuperkupát nyert a fővárosiakkal.

A 200 centis kosaras 2011-ben szerződött az Albacomptól Spanyolországba, ahol a Manresa, a Baskonia, a Barcelona és a Real csapatában szerepelt, közben a 2014-15-ös idényt kölcsönben az olasz Avellinónál töltötte.

Az 1945-ben alapított KK Crvena zvezda 23-szoros bajnok – a korábbi Jugoszláviát és Szerbia-Montenegrót is beleértve –, 12-szeres kupagyőztes, és olyan klasszisokat adott a sportági Hírességek Csarnokának, mint Vlade Divac vagy Drazen Dalipagic.

Az Euroligában 2013 óta folyamatosan szereplő csapat a 18 386 férőhelyes Stark Arenában vívja hazai meccseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik