Sport

„Lehetett volna jobb, de rosszabb is” – kisorsolták a női kézilabda-vb csoportjait

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar női kézilabda-válogatott Montenegróval, Paraguayjal és Kamerunnal került azonos csoportba a világbajnokság sorsolásán.

„Lehetett volna jobb, de rosszabb sorsolásunk is. Paraguayjal kezdünk, majd jön Kamerun, végül Montenegróval nézünk szembe, tehát egyre nehezednek majd a mérkőzéseink. Véleményem szerint Montenegróval kell majd a csoportgyőzelemért küzdenünk, ami egy nagyon kemény csata lesz a legutóbbi Eb-n harmadik helyet szerző csapat ellen.

A középdöntőben várhatóan a svédekkel és a horvátokkal kerülhetünk össze. Mindkét csapattal találkoztunk a Ljubljanában az Európa-bajnokságon, és egyaránt vereséget szenvedtünk tőlük. Elemeznünk kell, mik voltak a hibáink, és mindent meg kell tennünk az olimpiai selejtezős helyek egyikének megszerzéséért

– nyilatkozta a szövetség honlapján Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

A 32 csapatos tornán a csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe, és magukkal viszik a másik két továbbjutott csapat elleni eredményeiket. A magyar együttes továbbjutás esetén Göteborgban szerepel Svédország, Szenegál, Kína és Horvátország közül a három továbbjutó társaságában. A középdöntő-csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A világbajnok  kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat válogatott pedig részt vehet a jövő tavaszi selejtezőtornák egyikén.

Világbajnokság, csoportkör

A csoport (Göteborg): Svédország, Szenegál, Kína, Horvátország
B csoport (Helsingborg): MAGYARORSZÁG, Montenegró, Paraguay, Kamerun
C csoport (Stavanger): Norvégia, Ausztria, Grönland, Koreai Köztársaság
D csoport (Stavanger): Franciaország, Izland, Szlovénia, Angola
E csoport (Herning): Dánia, Chile, Szerbia, Románia
F csoport (Herning): Németország, Irán, Japán, Lengyelország
G csoport (Frederikshavn): Brazília, Spanyolország, Kazahsztán, Ukrajna
H csoport (Frederikshavn): Hollandia, Kongó, Argentína, Csehország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik