Sport

Kilenc másodpercen múlt a női párbajtőrözők Eb-aranyérme, ráadástussal veszítették el a döntőt

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Körömrágós fináléban, egy hajszálon múlt a női párbajtőrözők első helye az Európa-bajnokságon. Az elődöntőben már vért izzadtak a mieink, mert az olasz csapat jól kezdett, ráadásul az utolsó két asszó előtt 17-23-as hátrányt kellett ledolgozni. Ezt azonban elképesztő hajrával megoldották a magyarok, Muhari Eszter egyenlített, Kun Anna pedig ellenállhatatlan vívással hozta döntőbe a csapatot.

Koszticsák Szilárd / MTI Az elődöntőben becserélt Büki Lili,valamint Kun Anna (háttal) és Muhari Eszter (b-j) a nõi párbajtõr csapat elõdöntõjében az Európa Játékokon.

Az aranyéremhez a címvédő franciákat kellett legyőzni, de nem rezeltek be a magyarok, sőt nagyon korán komoly előnyt hoztak össze, a második párharcokban pedig 3-4 tuson tartották az ellenfeleket. Ezután belehúztak a franciák, feljöttek egy tusra, de Muhari kihasználta, hogy Marie-Florence Candassamynak mennie kellett előre az egalizáláshoz és három tus előnyt hagyott Kun Annának az utolsó asszóra.

Az idegek harca jött Auriane Mallo-Breton ellen, aki persze nagyon agresszíven támadta a magyar vívót, másfél perccel a döntő vége előtt pedig egyre csökkent az előny. Csak kevés időt kellett volna kihúzni, de sajnos

9 másodperccel a zárás előtt 33-33-ra egyenlítettek a franciák. Jöhetett az egyperces ráadás, amin Kuné volt az előny, vagyis egy percig kellett volna kibírni egylámpás tus nélkül 60 másodpercet. Kun remekül vívott az egész Eb-n, de 40 másodperc után Mallo-Breton bevitte a győztes tust, így ezüstérmes lett a magyar csapat.

A női párbajtőrcsapat a magyar küldöttség 19. érmét, a hetedik ezüstöt nyerte.

Eredmények

döntő: Franciaország-Magyarország 34-33

elődöntő: Magyarország-Olaszország 38-31
negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 45-39
a 16 között: Magyarország-Spanyolország 38-35

Ajánlott videó

Olvasói sztorik