Sport

Történelmet írt a magyar asztaliteniszező

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) közlése szerint Nagyváradi Mercédesz történelmet írt pénteken, amikor 4-3-ra legyőzte a jóval esélyesebb svéd Christina Källberget a krakkói központú Európa Játékokon, írja az MTI.

A női egyes második fordulójában lejátszott mérkőzés csaknem másfél óráig tartott és a játékosok összesen 172 pontot értek el. Az ETTU szombaton, a közösségi oldalán gratulált a magyar pingpongosnak és azt írta, hogy

amióta bevezették a 11 pontig tartó szetteket, ez volt a leghosszabb meccs a sportág európai történetében.

Nagyváradi 10-re, 9-re, 11-re és a döntő játszmában 17-re nyerte a szettjeit, és a másik három szakasz is rendkívül szorosan alakult.

Nagyvári aztán négy szettben kikapott szombaton a kínai származású, portugál Shao Jienitől, így búcsúzott a 32 között. A magyar játékos felszabadultan, bátran kezdett a rendkívül kellemetlen stílusú, balkezes Shao ellen, az első két szettben rendre vezetett, de a játszmák hajrájában a vetélytárs megrázta magát – többször is elővette hírhedt, szinte védhetetlen szerváját –, és így hamar 2-0-ra ellépett. A harmadik felvonás is hasonló forgatókönyv szerint alakult, Nagyváradi hiába vezetett 4-1-re és 7-5-re, a végén megint a portugál-kínai nyert, és 0-3 után már nem volt visszaút a magyar játékos számára.

Elődöntőben az Ecseki, Madarász vegyes páros

Elődöntőbe jutott az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős. A Samuel Kulczycki, Katarzyna Wegrzyn lengyel duó ellen pénteken 3-2-re megnyert nyolcaddöntő után lépett ismét asztalhoz a magyar kettős, melynek szombati ellenfele a szlovák Lubomir Pistej és Barbora Balazova volt a Hutnik Arénában, ahol szinte üres lelátók előtt zajlott a mérkőzés.

Dinamikusan, a rá jellemző agresszív stílusban kezdett a magyar páros, a koncentrált játékot pedig mind a három szettben fenn tudta tartani. Így annak ellenére sima magyar győzelem született, hogy az ellenfél 14., Ecseki és Madarász pedig 23. a vegyes páros világranglistán.

Európa Játékok

női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Shao Jieni (portugál)-Nagyváradi Mercédesz 4-0 (8, 8, 9, 6)

vegyes páros, negyeddöntő:
Ecseki Nándor, Madarász Dóra-Lubomir Pistej, Barbora Balazova (szlovák) 3-0 (7, 5, 8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik