Sport

„Hány ilyen súlyos sérülésnek kell történnie, hogy valaki észbe kapjon?” – véget ért a vb a magyar kézis számára

NEKA / Youtube
NEKA / Youtube

Súlyosnak tűnő térdsérülés miatt elveszítette balszélsőjét, Krakovszki Bencét a világbajnokságon szereplő magyar férfi junior kézilabda-válogatott. Sótonyi László szövetségi edző szombaton az MTI-nek elmondta, még várnak a pontos diagnózisra, mivel az MR-felvételek kiértékelése folyamatban van,

de az biztos, hogy a játékosnak haza kell utaznia, mert nem tudja folytatni a világbajnokságot.

A 20 éves, győri születésű és nevelésű Krakovszki Bence 2017-ben került a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, amelynek színeiben a legutóbbi bajnoki szezonban 25 NB I-es mérkőzésen 77 gólt lőtt. A korosztályos válogatottaknak évek óta oszlopos tagja, idén pedig már a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott. Az idény végén a HSA NEKA-tól a MOL Tatabánya KC csapatához igazolt.

Sótonyi hozzátette, új játékos nem csatlakozik a kerethez, az a Tárnoki Márkó kerül majd sérült csapattársa posztjára, aki eddig nem szerepelt a 16 fős meccskeretben.

A magyarok az athéni csoportkörben kedden Argentínát 30-22-re, csütörtökön Norvégiát 31-22-re, pénteken Dániát 33-28-ra győzték le – ennek a meccsnek az első félidejében sérült meg Krakovszki –, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol vasárnap 16.30-tól Bahrein, hétfőn 16.30-tól Svédország lesz az ellenfelük. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.

A szövetségi edző megfogalmazása szerint abszolút beárnyékolta számukra a csoportkört, illetve a pénteki győzelmet Krakovszki sérülése. Ennek kapcsán rávilágított, hogy ezen a speciális műanyag talajborításon már számos súlyos sérülés történt, az északi csapatok ráadásul sokkal erősebb vakszot használnak, ezért a labda alig pattan fel a leütés után, ami tönkreteszi az egész játékot. Mivel megszűnik a talajnak az a kompenzáló hatása, aminek köszönhetően hirtelen elcsúszna a talp egy hirtelen irányváltásnál, a láb azonnal letapad, így keletkeznek ezek a súlyos sérülések.

Nagyon csalódott vagyok. Nem tudom, még hány ilyen súlyos sérülésnek kell történnie, hogy valaki észbe kapjon

– fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik