Sport

„Először érzem, hogy tartanak tőlünk” – Orbán Viktor és Szijjártó Péter is gratulált a kosarasoknak

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Egy új időszámításról és a csapatot övező tiszteletről is beszélt Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya egy nappal a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntő előtt.

„A csarnokban és a hotelben is egyre többek köszönnek, és bevallom, jólesik ez a megbecsülés, és az, hogy az emberek megsüvegelik a csapat teljesítményét” – mondta az MTI cikke szerint a pénteki sajtótájékoztatón Ljubljanában a szakvezető.

Sok versenyen jártam már a válogatottal, de először érzem azt, hogy felnéznek ránk, sőt, még tartanak is tőlünk. Ez a siker átütötte az emberek ingerküszöbét, és óriási büszkeség ezt a címeres mezt viselni

– jelentette ki Székely Norbert, hozzátéve, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált a nemzeti együttesnek az elődöntőbe jutáshoz.

A kapitány szokásához híven egy idézettel folytatta, mely szerint “ez nem a vég kezdete, de talán a kezdet vége”.

Ezt Winston Churchill mondta London bombázásakor, és bízom benne, hogy mi is így fogjuk érezni, amikor holnap a spanyolok „megbombáznak” bennünket.

Székely Norbert a hetedik mérkőzésére készül szakvezetőként a spanyolok ellen, de ezek közül csak a legutóbbit, a hónap elején Sopronban vívott felkészülési meccset nyerte meg a válogatott.

„Az egy jó kiindulási alap, amely ott lesz nálunk a fejekben és lábakban, de csak az elődöntő első három percében. Aztán utána már a taktikai és egyéb elemek határozzák majd meg a játékot” – tette hozzá.

A magyar válogatott 26 év elteltével jutott ismét négy közé az Európa-bajnokságon. A spanyolok elleni elődöntő szombaton 17.45 órakor rajtol a Stozice Arenában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik