Sport

„Van mitől tartanunk” – a BL-indulás veszélyezteti a Debrecen bajnoki terveit

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Megvannak a maga veszélye annak, hogy a Debrecen megkapta a szabadkártyát a női kézilabda Bajnokok Ligájára, de komoly marketinglehetőség ez a város és a csapat számára.

Az európai szövetség döntése értelmében az alanyi jogon főtáblás Veszprém és Győr mellett a Szeged, a Ferencváros, valamint a női mezőnyben bronzérmes Debrecen is részt vehet a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben. Utóbbi kisebb meglepetést jelentett, és nem is mindenki örült neki, Norvégiában például politikai döntést sejtenek a háttérben.

Debreceni oldalról Ábrók Zsolt, a klub ügyvezetője az M1-nek úgy fogalmazott a szabadkártya megkapása után, hogy ez egy fantasztikusan nagy siker a DVSC számára. Hozzátette, tisztában vannak vele, hogy a Debrecen még nem Bajnokok Ligája-csapat, de komoly marketing-lehetőség ez a város és az együttes számára is, a játékosoknak pedig óriási szakmai lehetőség arra, hogy tanuljanak, fejlődjenek és a következő években ebből profitáljanak.

Van mitől tartanunk, hiszen ez egy tanulóév lesz nekünk. Soha ennyi mérkőzést nem játszottunk, hiszen a szeptembertől februárig tartó időszakban ez plusz 14 meccset jelent. Erőltetett menet lesz szerda-szombat ritmusban

– magyarázta, a keretről pedig elárulta, hogy igazolnak még egy beállót, akivel már sikerült megegyezniük, és ezen a héten be is jelentik. Hornyák Dóra és Jovana Jovovic visszatér a sérülését követően, vagyis a keretük összeállt, nem terveznek további erősítést, de ezt a vezetőedzővel és a támogatókkal még átbeszélik.

A bajnokságban továbbra is a harmadik hely a célunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy a BL-szereplés ezt veszélybe sodorhatja. A BL-ben teher nélkül, de nem feltartott kezekkel lépünk majd pályára, jó erőfelmérő lesz

– vélekedett Ábrók.

A sorsolást a jövő héten tartják, két nyolccsapatos csoportra oszlik majd a mezőny. A női BL szeptember 9-én rajtol, a mérkőzéseket szombaton és vasárnap játsszák, a négyes döntőt június 1-2-án rendezik Budapesten.

A női Bajnokok Ligája mezőnye

Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria, DVSC Schaeffler, Odense HB (dán), Team Esbjerg (dán), Metz HB (francia), SG BBM Bietigheim (német), Buducnost Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Ikast HB (dán), Brest Bretagne (francia), MKS Zaglebie Lubin (lengyel), Rapid Bucuresti (román), IK Sävehof (svéd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik