Sport

Bírálják a szervezőket, amiért a haláleset után is folyatódott a verseny

Fabrice COFFRINI / AFP
Fabrice COFFRINI / AFP
Erős kritikákat kaptak a svájci kerékpáros körverseny szervezői, amiért Gino Mäder pénteki halálát követően mégis folytatódott a viadal.

Olivier Senn versenyigazgató elmondta, még a szervezők között sem volt teljes egyetértés azzal kapcsolatban, hogy Mäder tragédiája után legyen-e folytatás, vagy szüntessék be a körversenyt.

Ebben a helyzetben nem lehetett jó vagy rossz döntés. Csak reméljük, hogy a legkevésbé rosszat hoztuk meg. Ez volt az egyik legnehezebb döntés, amelyet meg kellett hoznunk

– fogalmazott.

A 26 éves Gino Mäder pénteken, a genfi Chur kórházában halt bele a csütörtöki szakaszon történt bukása során elszenvedett sérüléseibe. A Bahrain-Victorious csapat svájci bringása az ötödik szakasz céljától nem messze, lejtmenet közben lecsúszott az útról és szakadékba zuhant.

A baleset után mozdulatlanul fekve találták meg és a helyszínen újraélesztették.

A pénteki etapot semlegesnek nyilvánították, a kerekesek küzdelem nélkül tekerték le a távot, majd szombaton már újra élesben versenyeztek. Ezt a szakaszt a belga Remco Evenepoel nyerte, aki elhunyt társának és családjának ajánlotta fel a győzelmet.

„Természetesen ez a győzelem Ginóé és az ő családjáé. Ez volt a legjobb módja annak, hogy tiszteljük őt és családját” – jegyezte meg.

A tragédiát követően Mäder csapata, valamint további 17 bringás visszalépett a svájci körversenytől, írta az MTI.

Kapcsolódó
Meghalt egy 26 éves bringás, aki súlyos balesetet szenvedett a Svájci körversenyen
Az ötödik szakasz végén nagy sebességgel ütközött egy másik kerékpárossal, és szakadékba zuhant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik