Sport

„Piszkos játék alakult ki, amiben a törökök tudtak dominálni” – két magyar kosaras is megsérült az Eb-n

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Bár 35 percen keresztül, néha tíz ponttal is vezetett a magyar női kosárlabda-válogatott, végül óriási csatában egypontos vereséget szenvedett Törökországtól az Európa-bajnokság második fordulójában. Székely Norbert szövetségi kapitány szerint az utolsó negyedet végig kell nézni ismét, hogy ésszerű magyarázatot kapjon a vereségre.

„Nincsenek szavak arra, ami az utolsó negyedben történt, azt vissza kell nézni, hogy ésszerű magyarázatot lehessen adni arra, miért kaptunk ki” – mondta az M4 Sport kamerái előtt a magyar szakember.

„Azt gondolom, nem kell szégyenkeznünk. Ez a csapat megtette, amit meg kellett tennie, kézben tartotta a mérkőzést, és a végén volt egy-két olyan szituáció, amiből nem jöttünk ki jól. Ezt a játékot nem tisztították úgy ki, ahogy ki kellett volna. Egy piszkos játék alakult ki, és különösen az utolsó negyedben ebben a törökök tudtak dominálni.

Sokkal nagyobb baj, hogy Cyesha Goree-nak nagyon fáj a térde, és Határ Bernadettnek is problémája akadt ugyanezen testrészével.

A mérkőzés legjobbja, Lelik Réka csalódottan elevenítette fel a hajrá történéseit.

„Mivel a végén kihagytak két büntetőt, nem kellett hárompontost sem dobnunk. Azt éreztem, hogy elsodortak, és ha a bírók a túloldalon a meccs kimenetelét meghatározó döntéseket hoztak, talán itt is így kellett volna tenni. De igazából nem kellett volna hagynunk, hogy idáig fajuljon a játék, és egy utolsó másodperces kosáron múljon az egész” – idézte az MTI a DVTK játékosát.

A 13 pontos Kiss Virág a bosszankodás helyett már próbált előre tekinteni:

„Nem szabad most ezzel foglalkoznunk, azért jöttünk ide, hogy minden mérkőzést megnyerjünk. Nyilván mindenkit bánt, ami történt, a kezünkben volt a meccs, de a végén olyanokat hibáztunk, amilyeneket ilyen szinten már nem szabad. Még keményebben fogunk kimenni a szerbek ellen!” – tette hozzá.

A magyar válogatott vasárnap 15 órakor a címvédő szerbek ellen zárja az Eb csoportkörét.

Az Eb-n a négy csoportgyőztes közvetlenül bejut a nyolc közé, a másodikok és harmadikok rájátszást vívnak a negyeddöntőért, és csak az utolsó helyezettek számára fejeződik be a csoportkör végén a torna.

Kapcsolódó
Női kosár-Eb: vereség Törökországtól
Feszült mérkőzésen egy ponttal vesztette el Ljubljanában Székely Norbert szövetségi kapitány csapata a második Európa-bajnoki csoportmeccsét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik