Sport

Elek Gábor az NB I-be vezetné az Esztergomi Vitézeket

KISBENEDEK Attila / AFP
KISBENEDEK Attila / AFP
Az Esztergomi Vitézeknél az építkezés lehetőségét látom, ennek megfelelően vágok bele a munkába, mondta Elek Gábor, aki a Bajnokok Ligája-döntős Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzői székéből érkezett az NB II-ben, azaz a harmadosztályban szereplő csapathoz.

„Érdekelt a lehetőség. Engem jobban vonz az építkezés, mint a felújítás. Itt építkezünk, nagy perspektívát látok benne, ennek mérten vágunk bele a munkába. Ki kell alakítani egy munkarendszert, megtervezni a jövőt, megtalálni mindenki pozícióját. Az eleje melós lesz, de ha beáll egy rendszer – én mindig a rendszerekben hiszek –, akkor minden gördülékenyen megy majd” – mondta Elek Gábor.

A Ferencváros női csapatát az elmúlt tizenöt évben irányító, a zöld-fehérekkel két magyar bajnoki címet, három Magyar Kupát, két KEK-et és egy Bajnokok Ligája-ezüstérmet nyerő, korábbi női szövetségi kapitány szakmai igazgatóként dolgozik majd.

Izgalmas és szép feladat előtt állunk, nagyon remélem, hogy meg tudjuk valósítani azt, amire szövetkezünk.

Ebbe beletartozik az is, hogy Esztergom környékét egyesítsük, itt tartsuk a régió tehetségeit, hogy ne különböző akadémiákra menjenek el innen. Ez is nagyon fontos feladat, amit meg kell tudni oldanunk” – tette hozzá.

Elek mellett Karvalics Tamás vezetőedzőként, az FTC-től az idény végén 18 év után elbúcsúzott klublegenda, Szucsánszki Zita erőnléti edzőként, Mezőségi Irén technikai vezetőként dolgozik a célok elérésében.

Karvalics nagyon izgatottan várja a következő idényt.

„Amikor megtudtam, hogy Elek Gábor is csatlakozik hozzánk, akkor kíváncsi voltam, hogyan néz majd ki a közös munka, de az első megbeszélések alapján abszolút pozitívak a várakozásaim. A kezdődő karrieremben nagyszerű lehetőség, hogy egy ilyen tapasztalt szakmai vezetőtől tanulhatok. Az ő irányításával teljes mértékben megalapozott és reális cél a jövőbeli NB I-es cél. Próbáltunk olyan játékosokat keresni, hogy ne kelljen minden idény előtt újjáépíteni a keretet, már most olyan állománnyal kezdünk dolgozni, amellyel magabiztos győzelmeket aratva tudunk csapatot építeni.”

Hernádi Ádám polgármester úgy fogalmazott, a kétezres évek elején Esztergomban már volt NB I-es női kézilabdacsapat, ezért nagyon sokan várják, hogy az együttes visszatérjen a korábbi szintre.

Gimnazistaként jártam a kézilabda-mérkőzésekre, a város – lehetőségeihez mérten – minden támogatást meg fog adni. Esztergomban helye van egy első osztályú csapatnak, a városvezetés pedig minden olyan projektet támogat, ami jó Esztergomnak.

A csapat a közelmúltban befejeződött szezonban az NB II északi csoportjában szerepelt, ahol a Gödi SE mögött a második helyen végzett.

Kapcsolódó
Hivatalos: NB II-es klubnál folytatja Elek Gábor
Új csapata pénteken mutatja be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik