Sport

Fucsovics egy összeomlás után jutott be a legjobb nyolc közé

MTI / EPA / Teresa Suárez
MTI / EPA / Teresa Suárez

Ismét egy nála magasabban jegyzett teniszezőt, a világranglistán 64. Vu Ji-pinget győzte le a selejtezőből főtáblára jutott Fucsovics Márton a stuttgarti füves pályás tornán, így ott van a negyeddöntőben.

Az előző körben a top30-as Denis Shapovalovot legyőző magyar játékos az első adogatójátékát rögtön elveszítette, de 2-0-s hátrányból is fordított úgy, hogy kétszer brékelte ellenfelét, majd ez az előnye kitartott a játszma végéig, a második szettlabdát kihasználva került előnybe. Olyannyira kézben tartotta a meccset, hogy

az 5-2-es vezetésért adogathatott a második felvonásban, ám négy egymást követő gémet veszített el, a megnyerhető 18 labdamenetből csak kettő volt az övé, sok hibával játszott.

A harmadik szettre maradt így a döntés, amelynek harmadik játékában két bréklabdát is kihasználatlanul hagyott. 4-4-nél jött el ismét a pillanat, hogy fogadóként nyerjen pontot, és mivel ezt sikerrel megtette, így a meccs megnyeréséért adogathatott, végül esélyt sem adott ellenfelének és bejutott a legjobb nyolc közé.

Fucsovics legutóbb éppen egy éve, ugyanezen a versenyen jutott negyeddöntőig ATP-tornán, akkor Nick Kyrgios ellen a második játszma közepén feladta mérkőzését (az ausztrál most épp Vu ellen kapott ki az előző körben).

A jelenleg a világranglista 86. helyén álló magyar az élő rangsor alapján a 74. hely környékére jön fel ezzel a sikerével. A következő körben a második kiemelt Taylor Fritz lesz az ellenfele, aki csütörtökön két szettben nyert az orosz Aszlan Karacev (48.) ellen. Fritz idén márciusban Indian Wellsben kemény pályán két, áprilisban Münchenben salakon három játszmában győzött Fucsovics ellen

ATP-torna, Stuttgart, a 8 közé jutásért

Fucsovics Márton – Vu Ji-ping (kínai) 6-4, 4-6, 6-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik