Sport

Új olimpiai sikersportáguk lehet a magyaroknak

Tóth Péter / Magyar Kick-box Szakszövetség
Tóth Péter / Magyar Kick-box Szakszövetség
Június 16-18-án, péntektől vasárnapig rendezik a budapesti BOK Sportcsarnokban a kick-box világkupát. Egy olyan sportágban, amely a 2028-as olimpiai részvételre hajt.

Utóbbi felé jó úton jár, hiszen történetében első ízben ott lesz a nyári Európa Játékokon, a lengyelországi eseményre kilenc magyar versenyző kvalifikált, akiktől érmek és aranyérem megszerzését is várja a Magyar Kick-box Szakszövetség vezetése.

„Nagyon készülünk, mert szeretnénk megmutatni a világnak, hogy mi képesek vagyunk a versenyrendezés területén is tartani a megszokott, magas színvonalat, sőt, megpróbálunk még rátenni egy lapáttal” – mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke a hétvégi, hazai világkupáról.

A sportvezető hozzátette, az esemény javára szolgálhat, hogy közeleg a lengyelországi Európa Játékok és az oda kvalifikáltak számára ez a vk főpróbaként szolgálhat, hogy lemérjék, hol tartanak a felkészülésben.

Ami pedig a nagy álmot illeti: az olimpiai részvétel elérhető távolságba került, hiszen 2021-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljes jogú sportágnak fogadta el a kick-boxot.

Ezt követően, az Egyesült Államokból útjára indult küzdősport bemutatkozhatott a 2022-es Világjátékokon: az alabamai Birminghamben pedig Boros Petra és Pálfi Viktória révén két magyar is jelen volt. Ugyancsak az USA ad otthont a 2028-as olimpiának, ahol a kick-box egyike azon sportágaknak, amelyek közül néhány, a rendezők jóvoltából bekerülhet az programba.

Márpedig a magyar kick-box hagyományosan a világ élvonalába tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik