Sport

Nemet mond Európára a legsikeresebb dán kézilabdaklub

Johnny PEDERSEN / Ritzau Scanpix / AFP
Johnny PEDERSEN / Ritzau Scanpix / AFP
Nem akar ismét a csőd szélére kerülni, ezért nem vállalja a jövő évi Európa Liga-szereplést a dán Viborg női kézilabdacsapata.

A tavaly év végén még komoly adósággal rendelkező egyelőre úgy tűnik, kilábalt a válságból, de az igazgató, Jens Steffensen szerint a közel százezer euróba kerülő 2023-24-es kupaszezon nem szerepel az előzetes költségvetésben. Így pedig felelőtlenség lenne elindulni.

A sportvezető tájékoztatta is a Dán Kézilabda Szövetséget, hogy átadják a helyet egy másik klubnak – kérdés, akad-e vállalkozó, írta a Daniasport.hu portál.

A BL-ben a bajnok Team Esbjerg, a második helyezett Odense és az Európa Liga friss győztese, az Ikast indulna, az Európa Ligában a döntős Nyköbing Falster és a Köbenhavn Handball jelezte részvételi szándékát, a Viborg mellett azonban a Silkeborg-Voel és az Aarhus United is nemet mondott a felkérésre.

Márpedig Dániának négy helye lenne a második számú európai kupasorozatban.

A Viborg a legsikeresebb dán klub, amely 14 bajnoki címet, 10 Dán Kupát (mindkettő nemzeti rekord), három Bajnokok Ligáját, három EHF-kupát és egy KEK-et nyert története során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik