Sport

Egy óra alatt két rekordot is megdöntött a magyar atléta

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Takács Boglárka szenzációs napot fogott ki csütörtökön a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kontinentális sorozatának bronz kategóriájú budapesti versenyén: száz és 200 méteren is magyar csúcsot futott.

A 21 éves sprinter előbb száz méteren állt rajthoz, ahol célfotóval nyert 11.23 másodperces idővel. Takács tavaly májusban döntötte meg Szabó Enikő 11.41 másodperces, csaknem húszéves csúcsát, majd két újabb javítással 11.31-re alakított. Ezt idén már levitte 11.27-re, majd ezúttal még 11.23-ra.

Egy órával később már a 200 rajtjához térdelt, kiváló futása után meggyőző előnnyel ért be elsőként. A tájékoztatóóra 22.86 másodpercet mutatott, vagyis először futott magyar női atléta 23 másodpercen belül.

A hivatalos eredmények szerint ráadásul még ennél is jobb, 22.77 másodperc lett a győztes idő és az új csúcs.

Nagyon örülök a két rekordnak. A 100 nem volt tökéletes, főleg az eleje, de ez a 200-as futás jól sikerült, még az edzőm, Németh Roland is azt mondta, hogy nem lehet belekötni

– mondta az MTI-nek boldogan Takács Boglárka.

Megjegyezte: a 200 méter csak kiegészítő száma, nem is számolt vele eddig komolyan, így nem jutott eszébe, hogy az augusztusi budapesti világbajnokságon ezen a távon is indulhatna, most viszont elgondolkodnak rajta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik