Sport

„Igaly Diána emlékének arculcsapása” – felszámolják a két éve elhunyt olimpiai bajnok lőterét

facebook.com/igalyloter
facebook.com/igalyloter

Több mint tizenöt év után bezár az olimpiai arany- és bronzérmes sportlövő, Igaly Diána budaörsi lőtere, írja a Sportál.

A 2021-ben koronavírusban elhunyt sportlegenda édesapja, Igaly József alapította meg a lőteret, ám az önkormányzattal 2005 óta folyamatosan harcolni kellett az életben tartásáért. Igaly Diánának mindig szívügye is volt a létesítmény, így aztán a fia, Czirják Tamás is küzdött, ameddig csak tudott, ám miután Natura 2000-es besorolású, védett természeti területnek nyilvánították a helyet, a Kúria kimondta, hogy a továbbiakban nem engedélyezhető az üzemeltetés.

Ha Édesanyám, Igaly Diána ma is köztünk lenne, akkor is így történt volna? A legszomorúbb ebben az egészben, hogy ez az ügy valószínűleg ugyanígy zajlott volna akkor is

– írta még májusban az egyesület Facebook-oldala.

A Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára, Sinka László a Sportálnak elmondta, minden támogatást megkap a szövetségtől az Igaly József Lövész Klub.

Ez nagy csapás a sportág számára. Egyrészt, mivel megszűnik egy újabb koronglőtér, amiből egyébként is kevés van az országban, pedig olimpiai versenyszámról van szó. Másrészt, ez egyfajta arculcsapása Igaly Diána emlékének is. Ebben a lőtérben az egész család élete munkája volt.

Mi elsősorban azzal tudunk segíteni, hogy a jelenleg is rendelkezésre álló, szövetség által biztosított fegyverek, dobógépek használatát továbbra is lehetővé tesszük, illetve minden szakmai segítséget megadunk.

– mondta Sinka.

A tizenöt éve húzódó csatározás ezzel véget ért, de nagy kérdés, mi lesz az egyesület sorsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik