Sport

Visszatért Flensburgba a magyar kéziválogatott és a Veszprém egykori edzője

AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance
AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance
Hat évvel azután, hogy sikerei csúcsán ott hagyta az SG Flensburg-Handewitt együttesét, visszatért a német klubhoz Ljubomir Vranjes. A Veszprém korábbi edzője és a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya a 2023/2024-es szezontól sportigazgatóként dolgozik.

A játékosként három Európa-bajnoki aranyat, egy világbajnokságot és két vb-ezüstöt, illetve 2000-ben egy olimpiai második helyet szerző svéd szakember hét évig irányította a Flensburgot, ez idő alatt Bajnokok Ligáját (2014), KEK-et (2012), Német Kupát (2015) és német Szuperkupát (2013) nyert.

2017 nyarán szerződött Magyarországra, ahol a Telekom Veszprém, illetve a magyar férfi válogatott irányítását is átvette, ám 2018 októberében mindkét posztról menesztették. Ezt követően dolgozott a szlovén válogatott élén, irányította a svéd IFK Kristianstad, majd a német Rhein-Neckar Löwen csapatát, az előző szezonban pedig a francia USAM Nimes Gard edzője volt.

A jelenlegi szezon első újraértékelése megmutatta,hogy Nicolej Krickau edző mellett további új lendületre van szükségünk. Ezért létrehozzuk a sportigazgatói posztot, amelyet Ljubomir Vranjes tölt be az új szezontól

mondta Holger Glandorf, a Flensburg ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, Vranjes óriási nemzetközi szakértelmet hoz a klubhoz, Európa-szerte jó kapcsolatokkal rendelkezik és van szeme a fiatal tehetségekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik