Sport

NB I-ben edződött cseh kézisekkel ért ismét a csúcsra a Vipers

EHF
EHF

Jana Knedlíková és Markéta Jerábková ugyanúgy megnyerték a Bajnokok Ligáját, mint tavaly: a Vipers női kézilabdacsapatának két cseh játékosa kulcsembere volt a norvégoknak.

Knedlíková zsinórban hatodszor (!) nyert BL-t – háromszor az ETO-val, háromszor a Vipersszel –, Jerábková csupá másodszor emelhette magasba a trófeát.

Az ünneplés valószínűleg keményebb lesz, mint a meccs

– mondta mosolyogva az FTC ellen 28-24-re megnyert finálé után Knedlíková, aki nagyon magabiztosan lőtte a büntetőket a Final Four alatt.

„Hatodik alkalommal nyertem BL-t, nagyon boldog vagyok. Hihetetlen hangulat uralkodott az arénában. Élmény volt rekordot jelentő közönség előtt kézilabdázni, akkor is, ha nem nekünk szurkolt a többség. De jobb így játszani, mint csendben vagy üres teremben.”

Úgy fogalmazott, amikor háromszoros BL-győztes győri csapatból Norvégiába igazolt, hitt benne, hogy felérhet ismét a csúcsra.

„Az egész csapat fantasztikus munkát végzett a szezonban, és úgy gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk. A címig vezető út csodálatos volt.

Most úgy érzem, másnap fel kell ébrednem ebből az álomból. De ez a valóság!

mondta a 33 éves jobbszélső.

Míg a válogatott pályafutását áprilisban hivatalosan befejező Knedlíkovának a következő szezonra még szerződése van Kristiansandban, addig a 2018-2020 között Érden szerepelt Jerábková két év után a döntővel búcsúzott, a következő három évet a dán Ikastban tölti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik