Sport

Zalánki Gergő Bajnokok Ligáját nyert a Pro Reccóval

Az olasz Pro Recco a belgrádi nyolcas döntő szombati fináléjában – többek között Zalánki Gergő négy góljának is köszönhetően – 14-11-re nyert a házigazda Novi Beograd ellen.

Ez karrierem egyik legnagyobb győzelme, fantasztikus, hogy ilyen jól és kontrolláltan tudtunk lehozni egy ilyen komoly meccset

– nyilatkozta az MTI-nek a belgrádi nyolcas döntő fináléját követően Zalánki. A magyar válogatott 28 éves, balkezes játékosa elmondta, hogy a találkozó kulcsa az a négy perc volt, amikor végig eggyel kevesebben voltak a vízben, miután Gonzalo Echeniquét brutalitás miatt kiállították.

Sok mindent gyakoroltunk év közben, de azt nem, hogy öt a hatba hogyan támadjunk. Ehhez képest egész jól sikerült, mert egyéni kvalitásból megoldottuk. Amikor védekeztünk, a Novi Beograd kicsit megzavarodott ebben a periódusban, pedig ezt leszámítva az egész meccsen nagyon jól működött az emberelőnyük. Ezután már magabiztosan tartottuk az előnyünket

– mondta Zalánki, akinek jövőre jár le a szerződése, de már mindkét fél kinyilvánította szándékát a folytatásról. A magyar klasszis tíz nap múlva csatlakozik a világbajnokságra készülő magyar válogatotthoz.

A Pro Recco a negyeddöntőben a Ferencvárost győzte le 8-4-re, és a Fradi végül az 5. helyen zárt az ide vízilabda BL-ben. Az olaszt sztárcsapat összességében a 11. sikerét aratta ebben a sorozatban, egymást követő harmadik alkalommal diadalmaskodott, erre korábban csak a jugoszláv Mladost Zagreb volt képes 1968 és 1970 között.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád):

döntő:
Pro Recco (olasz)-Novi Beograd (szerb) 14-11 (4-1, 5-4, 4-4, 1-2)

 

bronzmérkőzés:
Zodiac Barceloneta (spanyol)-Vuliagmeni (görög) 14-13 (3-2, 1-2, 3-2, 2-3, 5-4) – ötméteresekkel

 

A nyolcas döntő végeredménye:
1. Pro Recco
2. Novi Beograd
3. Zodiac Barceloneta
4. Vuliagmeni
5. Olympiakosz (görög)
6. FTC-TELEKOM WATERPOLO
7. Jug Dubrvonik (horvát)
8. Brescia (olasz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik