Sport

Novak Djokovic gúny tárgya Párizsban

Novak Djokovic zseniális teniszező. Mivel Rafael Nadal csípőműtéte miatt visszalépett a jelenleg is zajló Roland Garrostól, ha a szerb teniszező megnyerné a francia nyílt teniszbajnokságot, akkor a GS-trófeák tekintetében Nadalt megelőzve egyedüli csúcstartóvá válna.

Ennek ellenére közel sem örvend olyan osztatlan népszerűségnek, mint spanyol ellenfele, pláne nem olyannak, mint a svájci Roger Federer.

Az ATP-világranglistán momentán 3. helyen álló szerb ugyanis az elmúlt években cselkedeteivel, nyilatkozataival egyre inkább megosztotta a tenisz rajongóit.

Most például azzal verte ki a biztosítékot, hogy bár könnyedén vette az első fordulót, ám a meccs végén azt írta az őt vevő kamerába, hogy „Koszovó Szerbia szíve”.

E politikai állásfoglalása miatt a francia sportminiszter figyelmeztette, és Amelie Mauresmo, a francia nyílt teniszbajnokság igazgatója is elbeszélgetett vele. Ráadásul azóta is kapja az ívet, függetlenül attól a ténytől, hogy az édesapja amúgy Koszovóban született.

Legutóbb a 3. fordulóban a spanyol Alejandro Davidovich Fokina felett aratott 7-6 (4) 7-6 (5) 6-2-es győzelme alatt gúnyolódott vele a Roland Garros közönsége. A Court Philippe Chatrier pályán zajló meccs közben többször is, látszólag minden ok nélkül kifütyülték. leghangosabban tán akkor, miután a második szett végén, a rövidítésben 5-4-es hátrényból három pontot szerzett zsinórban, és az utolsó után üvöltve és ökölbe szorítva engedte ki az érzelmeit a a behúzott szett után.

Ez látszólag felháborította a szerb teniszezőt.  A 3 óra 36 perces, pályafutása leghosszabb háromszettes Grand Slam-mérkőzése után ennek ellenére visszafogottan nyilatkozott az ESPN-nek.

Az emberek többsége azért jön, hogy élvezze a teniszezést, vagy szurkoljon egyik vagy másik játékosnak. De vannak emberek – csoportok vagy bármi más –, akik szeretnek kiabálva véleményt nyilvánítani minden egyes dologról, amit csinálsz. Ezt tiszteletlennek tartom, és őszintén szólva nem értem. De ez jogukban áll. Kifizették a jegyet. Azt tehetnek, amit akarnak.

Ilyen előzmények után vasárnap 13 órától a negyeddöntőbe jutásért a perui Juan Pablo Varillas ellen meccsel, feltételezhetően hasonló lelátói körülmények, és belső feszültség közepette között.

Ezen, és győzelme esetén a következő mérkőzéseken derül ki valójában mennyire erős, kőkemény profi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik