Sport

Begörcsölt lábbal, kilátástalan helyzetből ment tovább Párizs üdvrivalgása közben a Roland Garros kedvence

Julian Finney/Getty Images
Julian Finney/Getty Images

Kedd este drámai, csaknem négyórás csatában jutott be a második fordulóba Gaël Monfils a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében.

A 36 éves közönségkedvenc a világranglista 42. helyen álló salakspecialistával, Sebastian Baezzel csapott össze. Négy szett után 2-2-re állt a meccs, de a Monfils 6:1-re veszítette el a negyedik szettet, így nem volt benne a levegőben a csoda, amikor az argentin ellenfél egy labdamenetre volt az 5:0-ás előnytől a meccs lezárásához. Ekkor azonban Monfils új erőre kapott, amitől a közönség is lázba jött, a francia teniszező pedig az elképesztő ujjongás közepette négy brékkel megfordította a meccset, és 3:6, 6:3, 7:5, 1:6, 7:5-re nyert. A francia teniszező ott helyben sírva fakadt örömében.

Ez a pályafutásom két legjobb meccse közé tartozik. Görcsöltek a lábaim, de tele voltam adrenalinnal, holnap biztosan kemény regeneráció vár rám

– mondta utólag a mérkőzésről Monfils.

Monfils utoljára a tavalyi Australian Openen szerepelt Grand Slam-tornán, ezt követően az év jelentős részét kihagyta sarokműtétje miatt. Miközben 2016-ban hatodik is volt a világranglistán, az idei Roland Garrosra már 394. helyezettként érkezett a sok kihagyás után. A folytatásban pedig szintén nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a hatodik kiemelt dán Holger Rune vár rá.

Eredmények – Roland Garros, 1. forduló

Monfils (francia)–Báez (argentin) 3:6, 6:3, 7:5, 1:6, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik