Sport

Verekedés volt az EL-döntő előtt, egy svéd és egy spanyol szurkolót kórházba vittek a mentők

Clive Rose/Getty Images
Clive Rose/Getty Images

Külföldi szurkolók verekedtek össze szerda délután Zuglóban, az Egressy úton. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hárman sérültek meg a verekedésben, és egy svéd, valamint egy spanyol állampolgárt kórházba vittek mentővel.

Hozzátette, a BRFK csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, és hét lengyel állampolgárt állítottak elő.

Frissítünk!

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint egy spanyol, majd egy olasz állampolgárt bántalmaztak ismeretlenek Budapest V. kerületében szerdán 16 óra körül. A bűncselekményekkel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei tizenöt percen belül a Ferenciek terén elfogtak két lengyel állampolgárságú férfit, elszámoltatásuk folyamatban van, csoportosan elkövetett garázdaság miatt indul büntetőeljárás.

A mérkőzés előtti napokban híre ment, hogy a Slask Wroclaw ultrái Magyarországra jöhetnek az EL-döntő kapcsán, ugyanis a lengyel és a spanyol csapat szurkolói között jó tíz éve ellentét feszül.

A BRFK fokozott ellenőrzést tart Zuglóban, a ma este kilenckor Puskás Arénában megrendezésre kerülő Sevilla- AS Roma Európa Liga-döntő miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik