Sport

Amikor garantált a füttyszó: csendre intette a párizsi közönséget az orosz klasszis

Julian Finney / Getty Images
Julian Finney / Getty Images

A második helyen kiemelt Danyiil Medvegyev már az első körben kiesett a salakpályás Grand Slam-tornáról, a Roland Garrosról. Megint, tehetnénk is gyorsan hozzá, ugyanis ez már ötödik alkalommal történik meg vele karrierje során, és csak kétszer vette eddig sikerrel az első akadályt: 2021-ben negyeddöntőig, tavaly a negyedik fordulóig jutott.

Pedig Medvegyev most kifejezetten jó előjelekkel érkezett, ugyanis alig egy hete megnyerte a római Masterst, ami pályafutása első salakos tornagyőzelmét jelentette. Ezúttal azonban a világranglista 172. helyén álló Thiago Seyboth Wild ellen kikapott, a 23 éves brazil játékos nagyon bátran teniszezett és különösen tenyeres ütéseivel állította megoldhatatlan feladat elé ellenfelét (69 nyerőt ütött a találkozón, ezek közül 47-et tenyeressel). Medvegyev az elveszített első játszma után fordított ugyan, de a negyedik és ötödik szettben kifejezetten sokat hibázott és végül 4 óra 15 perc alatt, 7:6 (7-5), 6:7 (8-10), 2:6, 6:3, 6:4-re veszített.

Medvegyevet a meccsen párszor kifütyülték, egyszer pedig hevesen gesztikulálva jelezte a nézők felé, hogy maradjanak csendben.

Csak mondtam nekik, hogy fogják be.

A találkozót követő sajtótájékoztatón sem hazudtolta meg önmagát:

Örülök, hogy vége a salakszezonnak. Nyertem egy tornát Rómában, de igazából nem szeretem, a ruhám meg a cipőm is piszkos lesz. Vannak, akik ezt szeretek, de nem én.

A selejtezőből főtáblára jutott Seyboth Wildot is dicsérte, bár biztosan nem nézi vissza a meccset, de azt megjegyezte, ha a brazil így folytatja, hamarosan majd a top30 környékén találjuk a világranglistán..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik