Sport

Fucsovics most már nem csupán szettet nyerne Djokovic ellen

MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
A várakozásoknak megfelelően Novak Djokovic három szettben győzött az amerikai Aleksandar Kovacevic ellen és bejutott a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójába. Ez ellenfél Fucsovics Márton lesz, akit eddig négyből négyszer legyőzött.

Djokovic az első játszmát 6:3-ra, majd a másodikat 6:2-re hozta Kovacevic ellen, és ugyan az amerikai a harmadik szettben eljutott a rövidítésig, végül kikapott.

Ellenfele az a Fucsovics Márton lesz, aki vasárnap a hazai közönség előtt szereplő, szabadkártyás Hugo Grenier-t verte 6:3, 5:7, 6:1, 6:3-ra.

A felek korábban négyszer találkoztak egymással, minden alkalommal Djokovic nyert, ám – ahogy arra Fucsovics hivatalos szurkolói oldala felhívta a figyelmet – a magyar játékos háromszor játszmát nyert ellene. Ez egyedül a 2021-es wimbledoni negyeddöntőben nem sikerült, akkor a szerb 6:3, 6:4, 6:4-re győzött.

Ezek kívül a 2018-as US Open első fordulójában 6:3, 3:6, 6:4, 6:0-ra, a 2019-es dohai meccsen 4:6, 6:4, 6:1-re, míg legutóbb, 2021 novemberében a párizsi mesterverseny második 6:2, 4:6, 6:3-ra nyert.

Valószínűleg nagyobb pályán fogunk játszani, sok néző lesz, megpróbálom majd élvezni a meccset, és kihozni belőle a legtöbbet, de a találkozó favoritja Djokovic lesz

– nyilatkozta Fucsovics az Eurosportnak.

A nőknél Gálfi Dalma három szettben, 6:4, 2:6, 6:1-re kikapott az orosz Varvara Gracsevától az első fordulóban.

Korábban Bondár Anna és Udvardy Panna is a főtábla első körében, Jani Réka pedig a selejtezőben esett ki a salakpályás Grand Slam-tornán.

Tenisz, Roland Garros

Férfi egyes, 1. forduló
Djokovic (szerb) – Kovacevic (amerikai) 6:3, 6:2, 7:6 (7-1)

 

Női egyes, 1. forduló
Gracseva (orosz) – Gálfi Dalma 6:4, 2:6, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik