Sport

Vb-ezüstérmes nemzet klubjához igazolt a magyar hokiedző

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Majoross Gergely személyében magyar edzőt szerződtetett a német másodosztályban szereplő Ravensburg Towerstars jégkorongcsapata. A 44 éves szakember Peter Russellt követi a kispadon.

Majoross játékosként a Ferencvárosban kezdett jégkorongozni, ott szerezte első bajnoki címét, majd 2000 és 2007 között az Alba Volánnal hétszeres aranyérmes lett. Ezt követően még játszott a Budapest Stars és a Miskolci Jegesmedvék csapatában, 2011-ben vonult vissza.

Edzőként a MAC Népstadion utánpótlásában kezdett, majd 2014 márciusától 2015 júniusáig a Miskolci Jegesmedvék vezetőedzője volt. Aztán öt évig a MAC Újbuda szakmai munkáját irányította, legutóbb pedig a szlovák Extraligában szereplő Érsekújvár edzője volt.

Szakmai előmenetelét segítette, hogy 2013-tól a magyar felnőtt válogatott másodedzője volt, így négy évig a Towerstars korábbi trénerének, Rich Chernomaznak a munkáját is segítette.

Gergely személyesen és sokéves vezetőedzői és fiatal játékosok fejlesztőedzői tapasztalatával is meggyőzött minket. Minden referenciája azt erősítette meg, hogy nagyon jó edzőt várhatunk a csapathoz

– mondta Frank Kottmann, a Towerstars felügyelő bizottságának elnöke.

„Mindig is nagy vágyam és célom volt, hogy minél több tapasztalatot ismerjek meg a különböző jégkorongkultúrákból és Németországban edzősködjek. Nemcsak nekem, hanem feleségemnek és gyermekeimnek is egy új élet kezdődik, már nagyon várjuk. . Csak pozitívumot hallottunk a Towerstarsról, valamint a gyönyörű régióról és az ott élő emberekről” –nyilatkozta Majoross a klub hivatalos honlapján.

A Ravensburg Towerstars tavaly ezüstérmesként zártak, idén pedig megnyerték a német másodosztályt, de egyik évben sem folyamodtak élvonalbeli licenszért.

„A csarnokból még hiányzik öt-hatszáz férőhely a DEL-licenszhez, illetve a klub úgy gondolta, pénzügyileg is egy-két év múlva tart majd a DEL-szintnél. 2024 nyarán kerül sor egy nagyszabású pályaátépítési projektre, konkrétan a duplájára növelik, így a férőhelykérdés egészen biztosan meg lesz oldva, utána már kimondott cél a DEL-be jutás. Éppen ezért velem sem csak rövid távú szerződést kötöttek, hanem 1+1 éveset” – árulta el Majoross a Jégkorongblognak, hozzátéve, az lesz a feladata, hogy a fiatal német magot felkészítse az élvonalra.

A német jégkorong erejét mutatja, hogy a válogatott a vasárnap befejeződött A csoportos világbajnokságon – hetven év után először – döntőt játszhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik