Sport

Az idei legjobb európai idővel száguldott ki a világbajnokságra a magyar atléta

Molnár Attila szenzációs, új országos csúcsot jelentő 44.98 másodperces eredménnyel megnyerte a férfi 400 métert a csütörtöki bronz kategóriás ciprusi nemzetközi atlétikai versenyen.

Kiváló teljesítményével egyúttal sikerült kvalifikálnia magát a nyári, budapesti világbajnokságára is.

A 21 éves sprinter az év legjobb európai eredményét érte el és hatalmas fölénnyel nyerte meg a limasszoli Cirio Stadionban zajló verseny egykörös versenyét. Több mint egy másodpercet vert a második brit Edward Faulds 46.04 másodperces idejére.

Molnár a 44.98 másodperces eredménnyel közel fél másodpercet javított az eddigi magyar rekordon, melyet Deák-Nagy Marcell 2011 júliusa tartott 45.42 másodperccel, egyúttal 2 századdal futott belül a vb-szinten.

Az a tény, hogy idén Budapesten rendezik a világbajnokságot, nagy motivációt adott, hogy ma ilyen gyorsan fussak. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült országos rekordot elérni és bebiztosítani a világbajnoki kvalifikációt

– mondta a futása után a stadionban a verseny műsorvezetőjének az FTC országos bajnok atlétája.

Molnár egyéni csúcsa 46.67 másodperc volt, amelyet tavaly szeptemberben futott Pápán, így ztán a csaknem két másodperces javítás rendkívül váratlan teljesítmény volt tőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!