Sport

Külföldről hoz haza magyar kézist a Szeged

vfl-gummersbach.de
vfl-gummersbach.de

A kapus Nagy Martin és a jobbszélső Szilágyi Benjámin nyáron visszatér az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához.

  • Nagy Martin három évvel ezelőtt távozott Szegedről, előbb az izlandi Valur Reykjavík, majd a német VfL Gummersbach csapatában védett, idén pedig bemutatkozhatott a magyar válogatottban is. Új szerződése egy plusz egy évre szól.
  • Szilágyi Benjámin a mostani szezont kölcsönben a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesében töltötte, és 25 bajnoki mérkőzésen 61 gólt szerzett. A jobbszélsővel tavaly kettő plusz két évre szóló megállapodást kötöttek, vagyis neki élő szerződése van Szegeden.

A Szegedhez az eddigiek alapján hét játékos csatlakozik a nyáron, Nagy és Szilágyi mellett Emil Kheri Imsgard (norvég, kapus), Marin Jelinic (horvát, balszélső), Szymon Dzialakiewicz (lengyel, jobbátlövő), Carlos Molina Cosano (spanyol, beállós) és Gleb Kalaras (orosz, beálló). És váltás lesz a kispadon is, Juan Carlos Pastor távozik, egy évre pedig Kárpáti Krisztián és Vladan Jordovic irányít, majd 2024 nyarán csatlakozik Michael Apelgren.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik