Sport

Kettészakadt a kézicsapat, felfüggesztették a dán edzőt

Meglepő helyzet állt el a dán női kézilabda-bajnokság felsőházában szereplő Aarhus United csapatánál, ahol a keret két részre szakadt, a vezetőedzőt, Heine Eriksent pedig felfüggesztették.

A csapat a nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt, és bejutott a felsőházi rájátszásba, ahol végül egy győzelemmel zárt – de azon a mérkőzésen, a Viborg elleni 39-31-es sikernél már nem Heine Eriksen ült a kispadon.

A klubnál hat éve dolgozó egykori szövetségi kapitányt ugyanis a klub felfüggesztette, amint az Aarhus Stiftstidende megtudta, a vezetési stílusa miatt. Pontosabban azért, mert egyelőre a klubvezetés sem tudja, mitévő legyen.

Az egyik oldalon az igazgatótanács elnöke, Jan Snogdal és néhány olyan játékos áll, akik hosszú ideje neheztelnek a szakemberre, a másik oldalon Eriksen és néhány játékos teljesen másképp látják a helyzetet. Mivel a vezetésben sincs egyetértés, egyelőre a menesztés szóba sem került – ám a megoldás sem látszik körvonalazódni.

Az Aarhus Stiftstidende a klubhoz közel áll forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a vita már régóta, lassan egy éve tart, és többek között azon alapul, hogy Eriksen néha túl keményen beszélt és kiabált néhány játékossal az öltözőben, azaz túl kemény a vezetési stílusa van.

Az 59 éves szakember 2017 óta irányítja az Aarhus Unitedet, a szerződését tavaly ősszel hosszabbították meg három évvel. Alig három hete még rendkívül pozitívan nyilatkozott a következő évekről, és azt mondta, a cél az európai kupaszereplés kiharcolása lesz.

Eriksen korábban bő 21 évig a dán utánpótlás-válogatottaknál dolgozott, 2014-2015-ben 16 mérkőzés erejéig szövetségi kapitány is volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik