MTI/EPA/AFP
Sport

Csalódott a magyar válogatott kézis, amiért a kapitány nem vele közölte döntését

Sunajko Stefan, a szerb Dinamo Pancevo balszélsője szívesen visszatérne a magyar kézilabda-válogatottba. A 25 éves, zombori születésű játékos korábban a szerb utánpótlás-válogatottakban szerepelt, majd 2021-ben és tavaly 11 mérkőzésen 27 gólt szerzett a magyar felnőtt nemzeti csapatban. Legutóbb október közepén, a litvánok elleni győztes Európa-bajnoki selejtezőn lépett pályára, és bár bekerült a bő keretbe a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt, a tornára nem utazhatott.

Szeretnék még játszani a magyar válogatottban. Úgy volt, hogy ott leszek a világbajnokságon, de a szövetségi kapitány az utolsó pillanatban úgy döntött, mégsem. Nem tudom, miért hagytak ki, szerintem jól edzettem, részemről minden rendben volt

– nyilatkozta szerdán az MTI-nek Sunajko, aki különösen azért csalódott, mert két-három évig játszott Chema Rodríguez irányításával, a kapitány mégsem hívta őt fel, hogy közölje vele a döntését.

A balszélső korábban az RK Graficar Bezden és az RK Crvenka csapatában szerepelt, majd 2016-ban Szegedre került. Később a svéd IK Sävehof és a Tatabánya együttesét is erősítette, majd tavaly nyáron igazolt – Dörnyei Boriszhoz hasonlóan – a Dinamo Pancevóba. Jelenlegi csapatával negyedik lett a szerb élvonalban (29 mérkőzésen 128 gólt szerzett), a legjobb 16-ig jutott az EHF Kupában (nyolc meccsen 26-szor talált be), illetve döntőbe jutott a Szerb Kupában.

Sunajko elmondta, hogy mivel nyolc év után tért vissza a szerb ligába, és sok minden változott, idő kellett a beilleszkedéshez, de amikor ez sikerült, jól ment neki a játék. Egyáltalán nem bánta meg, hogy a Dinamót választotta, majd megjegyezte, az előző évekhez képest javult a bajnokság színvonala, de azt már az évad előtt tudni lehetett, melyik négy-öt csapat fog osztozni az első négy-öt helyezésen.

A szezonból még két találkozójuk van hátra, a kupadöntő két mérkőzése, de egyelőre nem tudják, mikor játszanak, mert ellenfelük, az RK Vojvodina a bajnoki fináléban is érdekelt.

Bár az idény végén lejár Sunajko szerződése, még nem tudja, hol folytatja a pályafutását. Elárulta, szeretne még külföldön játszani, de Szerbiában is jól érzi magát.

Ajánlott videó