Sport

Kézidöntő ennél izgalmasabb nem lehet

Aligha lehet izgalmasabb mérkőzést játszani, mint tette azt a Sävehof és a Kristiansand a svéd férfi kézilabda-bajnokság döntőjének második felvonásán. A Kristiansand két góllal vezetett a rendes játékidő letelte előtti utolsó percben, a Sävehof azonban ki tudott egyenlíteni. Három másodperc volt vissza, a vendégcsapatnak még volt egy támadása, gólt is sikerült szereznie belőle Ludvig Jurmala Aströmnek.

Csakhogy ekkor háromperces videózás következett, a találatot végül nem adták meg, úgy ítélték meg, hogy a labda már időn túl haladt át a gólvonalon.

Stian Tönnesen, a vendégek vezetőedzője tajtékzott, szerinte hibát követtek el, mert elvettek tőlük két másodpercet, későn állították meg ugyanis az órát az időkérésekor, emiatt maradt kevés idejük a győztes találat megszerzésére.

Következett a hosszabbítás, amelyben a Sävehof volt kétgólos előnyben egy perccel a vége előtt, viszont ekkor a Kristiansand mutatott be nagy feltámadást és egyenlített ki. A második hosszabbítást minimális különbséggel a Kristiansand nyerte meg (44-45 lett a végeredmény), amely így egyenlített az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy elbírtuk ezt az ítéletet és nyertünk végül. Ez is mutatja, hogy szupererősek vagyunk

mondta Tönnesen az Aftonbladetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik