Sport

Barátnője idiótának nevezte, orvosa a visszavonulásra kérte az olimpiai bajnok kézist

LISELOTTE SABROE / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
LISELOTTE SABROE / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
Már egy éve azt nyilatkozta, nem tudja, meddig folytatja aktív pályafutását Henrik Möllgaard, a dán kézilabdasport egyik nagy egyénisége, aki 38 évesen is csapata egyik legjobbja, noha egyre nehezebben mozog és teljesen kizsigereli a testét.

„Nem találok szórakoztatóbb munkát, mint az, hogy játszhatok a labdával, és szórakoztatónak tartom az edzésre járást. Sőt, szerintem szórakoztató minden hétvégén pályára lépni” – nyilatkozta 2022 áprilisában, utalva arra, már csak egy év köti az Aalborghoz.

Nos, az olimpiai és háromszoros világbajnok irányító-átlövő idén is remekelt, klubja, az Aalborg megnyerte a bajnoki elődöntő első mérkőzését is a Fredericia ellen (31-22), és a vasárnapi összecsapás előtt a szurkolói klub Möllgaardot választotta az Év játékosának.

Igazából nem érdekel annyira mások véleménye, de azért az ilyen dicséreteknek örülök. 38 évesen ekkora elismerést kapni, szerintem ez fantasztikus

mondta.

Kérdés persze, meddig bírja még a terhelést, a Jyllands-Posten szerint ugyanis a pályafutása során annyira kiszipolyozta a testét, hogy a barátnője idiótának, fizikoterapeutája viszont egyedülállónak nevezi.

A lap szerint olyan fájdalmai vannak, hogy szobakerékpározni már nem nagyon tud, és még orvosa azt is kérte tőle, hogy hagyjon fel kézilabdával. De erről hallani sem akar.

Majdnem ugyanazokkal a panaszokkal bírok, mint a szüleim

– mondta nevetve.

Pedig a helyzet nem vicces, az ízületi gyulladása miatt minden reggel egy órát tölt azzal, hogy lábának merevségét feloldja, mielőtt aarhusi otthonából az aalborgi kézilabdaedzésre indul. Időnként azonban még így is meg kell állnia egy pihenőhelynél, hogy ismét nyújtson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik