Sport

Legsötétebb rémálmát éli, újabb doppingolással vádolják a topteniszezőt

Lev Radin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Lev Radin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Simona Halepet, a román kétszeres Grand Slam-győztes klasszisát, a női tenisz korábbi világelsőjét másodszor is doppingvétséggel vádolják: tavaly a US Openen adott pozitív doppingmintát, most a biológiai útlevele mutatott ki szabálytalanságokat.

A hírt a Nemzetközi Tenisz Integritási Ügynökség (ITIA) erősítette meg, mondván, a korábbi világelső teniszező újabb doppinggyanúba keveredett.

A 31 éves román játékos az Instagram-fiókján péntek este közzétett nyilatkozatában azt mondta, hogy élete legsötétebb rémálmát éli, amióta október 7-én bejelentették játékjogának a felfüggesztését. Úgy véli, a szervezet meghurcolja őt, és miután szakértők megállapították, hogy egy szennyezett étrend-kiegészítővel került a szervezetébe a tiltott szer, az ITIA most a véradataiban bekövetkezett, állításuk szerint rendellenes módosulást tárt fel.

Három világhírű szakértő is megvizsgálta a véreredményeimet, és világosan kijelentették, hogy a vérem teljesen normális

– idézte a Maszol.ro portál Halepet.

Az új vádra úgy reagált, hogy a doppingellenes szervek boszorkányüldözést folytatnak ellene, és zaklatással vádolta az ITIA vezetőit.

„Tehetetlennek érzem magam, amikor ilyen zaklatással nézek szembe. Azt akarják bebizonyítani, hogy bűnös vagyok valamiben, amit soha nem tettem meg. Még egyszer mondom, egész életemben elleneztem mindenféle csalást. Nem egyezik az értékeimmel.”

Halep 2018-ban megnyerte a Roland Garrost, 2019-ben pedig Wimbledont, és összesen 64 hétig állt a női tenisz-világranglista élén.

„Az egyetlen dolog, amit jelenleg remélek, hogy végre lehetőségem lesz független és pártatlan bírók előtt bebizonyítanom az ártatlanságomat. Teljesen megbízom az igazságszolgáltatásban, és alig várom, hogy az ITIA többszöri késlekedése után végre előadhassam az ügyemet a május végi meghallgatásomon.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik