Sport

„Mindent nagyra értékelek, mert a holnap nem garantált” – 18 ponttal tért vissza az orosz börtönből kimentett kosaras

Adam Pantozzi / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Adam Pantozzi / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Nagyszerű teljesítménnyel, de vereséggel tért vissza a kosárlabdapályára Brittney Griner, a Phoenix Mercury kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok kosarasa, akit kábítószer birtoklása miatt kilenc év börtönbüntetésre ítélték Oroszországban, és tíz hónap után csak egy hírhedt fegyverkereskedőért cserébe engedtek szabadon.

A 32 éves centert nagy szeretettel fogadta a közönség a WNBA nyitónapján, a pályán még Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke is megölelte.

„Elképesztő volt a szeretet a rajongók részéről, határozottan éreztem” – nyilatkozta a kosaras.

Griner végül 18 pontot és hat lepattanót szerzett, de a Phoenix Mercury 94-71-re kikapott a Los Angeles Sparkstól a szezonnyitón, amelyet olyan hírességek tekintettek meg a helyszínen, mint a teniszlegenda Billie Jean King, vagy a Los Angeles Lakers ikonja, Earvin Magic Johnson.

Most egy kicsit jobban értékelek minden apró pillanatot. Régebben szoktam mondani, hogy nagyon fáradt vagyok, és nem akarok edzésre menni. De azt hiszem, ez megváltozott. Már mindent nagyra értékelek, mert a holnap nem garantált

– mondta.

Griner az orosz Premier League-ben játszott, amikor 2022 februárjában letartóztatták egy moszkvai repülőtéren, mert kannabiszolajat találtak nála. Kilenc év börtönbüntetésre ítélték, és összességében 10 hónapot töltött orosz őrizetben, mielőtt az Egyesült Államok kormánya megegyezett Oroszországgal, hogy a hírhedt orosz fegyverkereskedőért, Viktor Boutért cserébe szabadon engedjék.

Juhász Dorka: 5 pont, 3 lepattanó

Ami a magyar érdekeltséget illeti: Juhász Dorka csapata, a Minnesota Lynx 77-66-ra kikapott a vendég Chicago Sky csapatától. A hazaiak a négyből három negyedben jobbal volt ellenfelénél, a második játékrészt azonban 22-3-ra elvesztették, és ez döntőnek bizonyult.

A 23 éves magyar center csereként 14:48 percet töltött a pályán, ezalatt öt pontot szerzett és leszedett három lepattanót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik