Sport

Nagy László: A védekezésünk majdhogynem minősíthetetlen volt

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Telekom Veszprém nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel 31-27-re kikapott a lengyel Kielce otthonában a negyeddöntő csütörtöki visszavágóján, így 60-56-ra elveszítette a párharcot. A visszavágó után Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója a Kossuth Rádión úgy nyilatkozott, ez a párharc nem az első meccsen ment el.

„Azt hittem, az utolsó 10-15 percben fog eldőlni a továbbjutás, de az első félidőben elég komoly hátrányba kerültünk, és a másodikban már csak finomítani tudtunk az eredményen” – magyarázta.

A korábbi világklasszis jobbátlövő úgy fogalmazott, a játékosok erőlködtek, felőrülte őket az ellenfél nagyon masszív, nagyon kemény védekezése. A lengyelek tördelték a játékot, ezért a veszprémiek nem tudták hatékonyan átjátszani őket.

Az első félidőben a védekezésünk majdhogynem minősíthetetlen volt, és nem is volt jó kapusteljesítmény. A másodikban a védekezés talán hatékonyabban működött, de támadásban továbbra sem találtuk meg nagyon a helyzeteinket

– szögezte le Nagy László.

A sportigazgató úgy látta, amikor átlőtték a hazaiak védőfalát, eredményesek voltak, ezért talán ezt kellett volna egy kicsit többször alkalmazni. Véleménye szerint az ujjsérülés miatt hiányzó Ligetvári Patrik nagyon hiányzott a védelemből, és bár Momir Ilic vezetőedző megfelelően forgatta a csapatot, de az nem hozta meg a minőségi változást a játékban.

Kapcsolódó
Esélye sem volt Kielcében, nem lesz ott a Final Fourban a Veszprém
A félidőben már hattal égett, végül néggyel kapott ki a BL-negyeddöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik