Sport

Úgy néz ki, mint egy múmia – teniszcsillag a sérülések poklában

CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
2021-ben robbant be a teniszelitbe Emma Raducanu, a britek játékosa, aki hatalmas meglepetésre megnyerte az amerikai nyílt bajnokságot, a US Opent. Raducanu se előtt, se azóta nem győzött WTA-tornán, az utóbbi időben pedig annyi sérülés gyötörte, hogy műtétsorozaton kellett átesnie.

2023-ban mindössze öt tornán tudott elindulni, Aucklandben és az Australian Openen a második körben esett ki, Indian Wellsben három siker után a nyolcaddöntőben búcsúzott, a legutóbbi két tornán (Miami, Stuttgart) már az első meccsén elbukott.

Azt már két hete bejelentette, hogy műtétek sora vár rá, így a Roland Garrosról és Wimbledonról lemarad, de erősen kérdéses a US Open-szereplése is.

Nos, Raducanu igazi rémálmon ment keresztül, két hét alatt három műtétet hajtottak végre rajta. Előbb a bal bokáját, majd mindkét csuklóját megoperálták

Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy megbirkózzam a fájdalommal. Drasztikusan csökkentettem az edzések számát, heteket kihagytam, de semmi. Sajnos ez nem volt elég

– írta közösségi oldalán.

Amikor megosztotta a műtétek utáni képeit, a 650 ezer Twitter-követőinek egyike tréfásan azt írta, biztos sohasem hitte, hogy nem kell Halloweenig várnia, hogy múmiának öltözzön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik