Sport

A nyolc legjobb válogatott már tudja, hol játssza csoportmeccseit a női kézivébén

Marco Wolf / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Marco Wolf / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Bár még ki sem alakult a végleges, 32 fős mezőny, és a sorsolásra is csak július 6-án került sor a svédországi Göteborgban, nyolc válogatott már tudja, melyik városban lép pályára a decemberi női kézilabda-világbajnokságon.

A vébét Dánia, Norvégia és Svédország közösen rendezi, mindegyik két-két várossal: Herning, Frederikshavn, Stavanger, Trondheim Helsingborg és Göteborg) lesz a színhely.

A csoportbeosztást július 6-án sorsolják ki a göteborgi Partille Cup ifjúsági tornához kapcsolódóan, ám a rendező országok a Nemzetközi Kézilabda Szövetséggel (IHF) már most eldöntötték, hol kezdi meg nyolc legjobb csapat a csoportkörét a világbajnokságon, írta a Handbollslandslaget.se portál.

Sajnos a magyar válogatott nem tartozik az elitmezőnybe, így egyelőre nem tudni, hogy Golovin Vlagyimir együttese hol lép majd pályára.

Egyelőre 29 válogatott részvétele biztos: Angola, Argentína, Brazília, Chile, Csehország, Dánia, Dél-Korea, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Irán, Japán, Kamerun, Kazahsztán, Kína, Kongói Köztársaság, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Németország, Norvégia, Paraguay, Románia, Spanyolország, Svédország, Szenegál, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna.

Egy hely még kiadó az észak-amerikai és karibi régióból, június 4-11-e között Grönlandon csap össze a házigazda Kanadával, Kubával, Mexikóval és az Egyesült Államokkal. Emellett az IHF két szabadkártyát is kioszt

Az eddig ismert csoportbeosztás

A csoport, Göteborg: Svédország
B csoport, Helsingborg: Montenegró
C csoport, Stavanger: Norvégia
D csoport, Stavanger: Franciaország
E csoport, Herning: Dánia
F csoport, Herning: Németország
G csoport, Frederikshavn: Spanyolország
H csoport, Frederikshavn: Hollandia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik