Sport

„A munkahelyen kell engedni, mert mi nem tudunk” – komoly változások az NB I-be jutott kézicsapatnál

plerbudapest.hu
plerbudapest.hu

Komoly változások várhatóak a férfi kézilabda NB I-be hét év után visszajutott PLER-Budapest csapatánál. Horváth Attila vezetőedző hétfőn az MTI-nek elmondta, az NB I/B mostani idényében nem tudtak úgy edzeni, ahogyan kellett volna, mert hat-hét játékosuk dolgozik, a többiek iskolába járnak, és csak hárman alkalmasak arra, hogy délelőtt is edzésmunkát végezzenek.

Nehéz úgy dolgozni, hogy a kondi és a futás rájuk volt bízva, és vagy megcsinálták, vagy nem. Heti öt edzéssel értük el ezt a bravúrt, ezért azt mondom, maximálisan kihoztuk a csapatból a teljesítményt

– értékelt Horváth.

A budapesti csapat a másodosztály vasárnapi játéknapján 28-27-re kikapott a listavezető QHB-Eger vendégeként, de a harmadik helyezett Agrofeed ETO UNI Győr házigazdaként meglepetésre 27-22-es vereséget szenvedett a Tatai AC-val szemben, ezzel vált biztossá a PLER feljutása egy fordulóval az idény vége előtt. Horváth ezzel kapcsolatban elárulta, ugyan a pályán ünneplés elmaradt, de amikor a hazaúton látták, hogy mégis meglesz a feljutás, hajnalig tartó ünneplést csaptak.

Elárulta, ebben az évben nem volt cél a feljutás, de a csapat a szezon vége felé nagyon akarta. Korábban elveszítettek olyan mérkőzéseket, amiket nem lett volna szabad, ezért csak most vált biztossá a feljutásuk, de az edző a kiegyensúlyozott teljesítménynek jobban örült volna.

Jövőre csak olyan játékossal tudunk szerződést kötni, aki mindegyik edzésen ott lesz, félprofi státuszt nem tudunk elfogadni az NB I-ben. Biztosan lesz kompromisszum egy-két emberrel, de inkább a munkahelyén kell engedniük, mert mi sajnos nem tudunk

– szögezte le a vezetőedző, aki azt is elárulta, hogy arra nincs költségvetés, hogy két sort állítsanak fel, egy lesz, ha valaki megsérül, nagy bajban lesznek. Ugyanakkor fél éve még nem volt biztos, hogy tudnák vállalni az élvonalat, a vezetősége ennyi idő alatt készítette fel a szakosztályt.

Horváth hangsúlyozta, a csapat megtette a dolgát, most jön a vezetőség vele együtt, hogy a megmaradt játékosokból, akikből májusban még lehet szemezgetni – ami elég vékony jég és kevés lehetőség –, olyan csapatot rakjanak össze, amely képes kiharcolni a bennmaradást.

Hangsúlyozta, nem akarnak úgy járni, mint egy-két csapat, amelyik feljutott, majd nulla ponttal kiesett.

Horváth Attila játékosként a többi között a Bp. Honvédot és az Elektromost erősítette. Utóbbival bajnok lett és az év kézilabdázója címet is elnyerte. A válogatottban hatvanszor szerepelt, játszott olimpián és világbajnokságon is. Edzői pályafutását Nyíregyházán kezdte, majd az MTK női együttesét irányította. Férfivonalon ezután edzősködött Horton, Szigetszentmiklóson, Budakalászon, majd 2017 decemberétől tavaly tavaszig a Ferencvárosnál dolgozott. A zöld-fehérek évről évre eredményesebbek voltak az irányításával, tavaly az európai kupaporondra is kiléphettek, neki mégis távoznia kellett.

Mint elmondta, a mostani feljutás kapcsán elégtételt nem érez, mert más jellegű munka volt a ferencvárosi, akkor egy kész NB I-es csapatról volt szó, itt pedig egy NB I/B-s együttesből kell élvonalbelit csinálni úgy, hogy az első évben bennmaradjon.

Jó lett volna abban részt venni, learatni az elvégzett munka gyümölcsét, de ez egy újfajta kihívás volt, amit a srácokkal maximálisan megoldottunk

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik