Sport

„Nem játszottam jól, de miatta” – a világklasszis teniszező az őt legyőző Marozsán Fábiánt dicsérte

Alex Pantling / Getty Images
Alex Pantling / Getty Images

A teniszszezon legnagyobb meglepetését a római közönség láthatta, ugyanis a salakpályás torna harmadik fordulójában Marozsán Fábián két szettben legyőzte a világ jelenlegi legjobb formában lévő játékosát, a jövő héttől korai búcsúja ellenére is világelső Carlos Alcarazt. A 23 éves magyar játékos életében először szerepel ATP-torna főtábláján.

„Vasárnap már beszéltünk erről a mérkőzésről és úgy voltam vele, megpróbálok valami különlegeset nyújtani és talán nyerni egy szettet.

A világ jelenlegi legjobb játékosáról beszélünk, nagyon boldog vagyok.

A rövidítésben 1-4-re álltam, de utána sorozatban hat pontot nyertem. Nem igazán tudom, mi történt a labdamenetek közben, próbáltam a legjobbamat nyújtani és visszatenni a labdákat, illetve kitalálni, hogyan tudnám megnyerni a pontokat. Ez sikerült, de még nem igazán tudom, hogyan” – mondta élete legnagyobb sikerét követően Marozsán a pályán állva.

Alcaraz a sajtóteremben értékelte a találkozót és nagyon elismerően nyilatkozott Marozsánról. Azt mondta, ellenfele nagyon meglepte őt.

„Végig nagyon magas szinten játszott, biztos vagyok benne, hogy hamarosan a top100-ban lesz a világranglistán. Számomra igazán meglepő volt a játéka.

Nem játszottam jól, de ez persze miatta is volt, ugyanis végig kimagaslóan teljesített. Ezt tudta tartani az egész meccsen, ami megnehezítette a dolgomat. Próbáltam a végsőkig küzdeni, de ez most kevés volt.

Az MTI szemlézte a francia L’Equipe-et, ami azt írta, „Alcaraz már tudja, milyen lehet saját maga ellen játszani″.

Mintha egy tükörrel állt volna szemben a spanyol. Elképesztő erősségű tenyeresek, 150 km/órával visszaadott adogatások, példamutató időzítésű, lágy rövidítések, tökéletes helyezkedés, mindez Marozsán műve volt

– fogalmazott az újság internetes oldala, míg az olasz La Gazzetta dello Sport szerint „az ismeretlen magyar játékos isteni teniszt bemutatva ejtette ámulatba a Foro Italico szakértő közönségét″.

A selejtezőből a főtáblára jutott Marozsán Fábián következő ellenfele a 15. kiemelt Borna Coric lesz. A magyar teniszező a számítások szerint római menetelésével a 114. hely környékére jönne fel már a mostani eredményeivel is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik