Sport

Botrányos kupadöntő: rendőr verte fejbe az északmacedón kézilabdázót

Szombaton, története során 16. alkalommal lett kupagyőztes hazájában, Észak-Macedóniában a Vardar férfi kézilabdacsapata, amely szoros fináléban 26-25- re legyőzte az Eurofarm Pelistert. A mérkőzés botrányos körülmények között ért véget, mert a lefújást követő lökdösődésben egy rendőr gumibottal fejbe vágta a Vardar 27 éves, válogatott balátlövőjét, Filip Taleskit.

A videofelvételek szerint a meccs egy időn túli szabaddobással ért véget, a felek pacsiztak, a két edző is kezet fogott egymással. Aztán a csarnok egyik végében dulakodás tört ki, de végül sikerült szétválasztani a feleket, ám egy túlbuzgó rendőr csak odasózott a tömegbe, eltalálva Taleskit.

A macedón sajtó szerint a rendőri túlkapás során a Pelister vb-bronzérmes szlovén válogatott kapusa, Urban Lesjak is kapott egy ütést.

A Sloboden Pecat napilap írásában úgy fogalmazott, hogy a Taleskit ért ütés az egész macedón sportra nézve nagy csapás.

„Minden különösebb incidens nélkül ért véget a kupadöntő, egészen addig a pillanatig, amikor a meccs vége után az elmúlt évek legszégyenletesebb eseményét láthattuk hazánk sportpályáján. Mert szurkolói verekedéseknek, összetűzéseknek lehettünk már szemtanúi, de annak nem, hogy egy egyenruhás rendőr megüssön egy válogatott játékost. Ez a jelenet hihetetlen volt, sokkoló, de egyben sajnálatos is a macedón sport számára…

Vannak találgatások, hogy a rendőr miért reagált így, hogy ezt megelőzte Taleski nem megfelelő viselkedése. De bármi is történt, egy sportmérkőzést biztosító rendőrnek nem szabad így reagálnia, ezt egyszerűen nem engedheti meg magának!

olvasható.

Vasárnap a helyi Belügyminisztérium bejelentette, hogy

a mérkőzés utáni események miatt eljárást indított és megtette a szükséges intézkedéseket az ügy teljes tisztázása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik