Sport

A rögbilegenda karjaiban vitte át barátját a maraton célvonalán

Danny Lawson / PA Images / Getty Images
Danny Lawson / PA Images / Getty Images

Megható jelenettel zárult a leedsi maraton, ugyanis Kevin Sinfield korábbi rögbijátékos a karjaiban vitte át a célon a barátját.

Rob Burrow-t, az egykori rögbijátékost 2019-ben diagnosztizálták motoneuron-betegséggel. Ez egy degeneratív idegrendszeri betegség, amelynek hatására a gerincvelőben a neuronok károsodnak, a szervezet szinte teljesen leépül. Az első tünet a kis kézizmok gyengesége, ügyetlensége, a mindennapi finommozgások nehézzé válása, majd fokozatosan az izmok is legyengülnek, mígnem teljesen elgyengülnek, elsorvadnak. A betegséggel diagnosztizált páciensek mindössze 5 százaléka éli túl egy évtizeddel a kórt.

A sportági legendának számító Sinfield mély barátságot ápol Burrow-val, ezért a motoneuron-betegséggel élőket pedig rendkívüli támogatásban részesíti. 2021-ben hét nap alatt gyűjtött össze 2,7 millió fontot azzal, hogy hét nap alatt hét maratont futott, de olyan is előfordult, hogy Burrow feleségével és lányával tette meg az utolsó mérföldet. Leedsben Burrow kerekesszékben teljesítette a távot, ám Sinfield úgy döntött, hogy a barátjával együtt akarja átlépni a célvonalat, ezért a karjaiba vette és így tette meg az utolsó néhány lépést.

A BBC beszámolója szerint több mint 12 ezer ember vett részt a jótékonysági maratonon, amit Sinfield a barátság ünnepének nevezett. Az eseményen gyűjtött adományokkal Leeds legnagyobb kórházát, valamint a motoneuron-betegséggel élőket támogatják.

Danny Lawson / PA Images / Getty Images Sinfield 42 kilométert tett meg Burrow-val.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik