Sport lineup

Di Caprio és Hamilton együtt nézték, ahogy LeBronék kiejtik az NBA-címvédőt

NOAH GRAHAM / NBAE / GETTY IMAGES / GETTY IMAGES VIA AFP
NOAH GRAHAM / NBAE / GETTY IMAGES / GETTY IMAGES VIA AFP

A Nyugati főcsoport elődöntőjében búcsúzott a címvédő Golden State Warriors az NBA-ben.

A hétszeres bajnok Golden State 122-101-re kikapott a Los Angeles Lakers otthonában, így 4-2-re elveszítette a párharcot. A győztes csapatban LeBron James harminc, Austin Reaves 23 pontot szerzett, Anthony Davis pedig 17 ponttal és húsz lepattanóval zárt. A vesztes oldalon Stephen Curry 32 pontig jutott. Csapata egyszer sem vezetett az egész mérkőzésen.

James 30 pontja mellé 9 lepattanóval és ugyanennyi gólpasszal zárt, így Kareem Abdul-Jabbar után a második játékos lett, aki 38 évesen eljutott 30 pontig és legalább 5-5 lepattanóig, illetve asszisztig egy rájátszásbeli meccsen.

A Los Angeles-i meccsen rengeteg híresség tette tiszteletét, köztük a színész Leonardo di Caprio, vagy a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, akik egymás mellett ültek, ahogy az a képen is látható.

KEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Lakers döntőbe jutása azért is nagy szám, mert az alapszakaszt pocsékul kezdte, első 12 meccséből mindössze kettőt tudott megnyerni. A kaliforniaiak ellenfele az alapszakaszban főcsoportgyőztes Denver Nuggets lesz a nyugati döntőben, utóbbi a Phoenix Sunst búcsúztatta ugyancsak 4-2-es összesítéssel.

Keleten a Miami Heat előbb a főcsoportgyőztes Milwaukee Buckst 4-1-es, majd a New York Knickst 4-2-es összesítéssel búcsúztatta, következő ellenfele pedig a Boston Celtics és a Philadelphia 76ers – jelenleg 3-3-ra álló – párharcának továbbjutója lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik