Sport

Elek Gábor úgy érezte, mintha fentről fognák a Fradi kezét

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A hétvégén dupla meglepetést okozott az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata: előbb idegenben hétgólos győzelmet aratva bombameglepetésre kiverte a Metzet és története során először bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, majd pár órával később bejelentette Elek Gábor vezetőedző szezon végi távozását.

„Iszonyatosan jó mentalitással álltunk neki a visszavágónak, nagyon meg akartuk nyerni a mérkőzést. Amit a találkozó után is elmondtam, azt halál komolyan gondoltam, hogy az egész idény negatív történései után most sokat visszakaptunk. Minden szempontból hullámzó az évünk, annyi baj sújtott minket, hogy azt nem lehet elmondani. A metzi második félidőben sok szerencse visszajött, éreztük, mintha fentről fognák a kezünket” – nyilatkozta a szakember a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Van egy mondás a kézilabdában, ami valahogy így hangzik: isten ikszre játszik.

Szerinte a továbbjutáshoz az kellett, hogy játékosai hittek a továbbjutásban és nem akadt a csapatban gyenge teljesítmény – de elismerte, hogy az is kellett, hogy franciáknál a kapusok nagyon szerényen teljesítettek.

A június Final Four elődöntőjében a dán Esbjerg lesz az ellenfél, a másik ágon a Győri Audi ETO KC a címvédő norvég Vipersszel találkozik.

„Egyetértek azzal, amit Emily Bölk a BL-sorsolás után élő adásban nyilatkozott: papíron mindhárom riválisnál gyengébbek vagyunk, de irtóra fogjuk élvezni, hiszen a négyes döntő volt a vágyunk. Ha olyan napunk lesz, és olyan állapotban vagyunk, senkinek sem lesz könnyű dolga ellenünk” – mondta.

Ami a távozását illeti, úgy fogalmazott, minden a kérésének megfelelően alakult a kommunikáció során.

„Így döntöttünk, nagyon nagy barátságban válunk el. Ide születtem, fradistaként is halok meg, csak köszönettel tartozom mindenkinek. Ennél a klubnál lettem az, aki vagyok, mindent – a családomat, tulajdonképpen az életemet is – ennek az egyesületnek köszönhetek.”

Azt is elárulta, a játékosok számára is meglepetés volt, mert a metzi visszavágó végéig titokban tartotta.

Az interjúból még kiderült, hogy

  • a kritikus időszakokhoz szükséges tapasztalat miatt szerződtették Tomori Zsuzsannát, Andrea Lekicet és Dragana Cvijicet
  • a nagy győzelmeket rendre a második félidőkben érték el, amihez rutin kell, és ez bizonyítja, hogy annyira rosszul azért nem edzettek
  • úgy érzi, a Final Fournak köszönhetően nagyon kegyes hozzá az élet, hiszen ennél szebben nem lehet búcsúzni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik