Sport

Idén is a bringások uralják majd a hazai utakat

ŠKODA
ŠKODA
A ŠKODA a világ egyik legrégebbi autógyártója, az autózás mellett azonban a kétkerekű élet aktív szereplője is. Nem meglepő ezért, hogy a ŠKODA a rangos magyar verseny, a Tour de Hongrie támogatója is, melynek köszönhetően májusban újra a világ legjobb kerékpárosai uralják majd a hazai utakat. Az idei futam 2023. május 10-én Szentgotthárdon rajtol és öt nap után május 15-én ér véget Budapesten.

Hogyan lesz egy autógyártó a kerékpársport elkötelezett támogatója?

Kevesen tudják, hogy a Škoda autógyártó cég múltja igazi kerékpáros gyökereket rejt. 1895-ben Václav Laurin, aki a Cseh Kerékpáros Klub tagja volt és Václav Klement alapította meg a Škoda márka elődjét, a Laurin & Klement céget, mely a Slavia nevű kerékpárt gyártotta. A két lelkes vállalkozó olyan jó minőségű kerékpárokat gyártott, hogy sokan felfigyeltek rájuk a szakmából is. Ahogy haladtak a kor igényei, úgy fejlődött a cég is. Idővel áttértek a motorbiciklik gyártására, majd már autók gördültek le a gyártósorukról. Végül pedig 1911-ben egyesültek a Škodával, így született meg a mára már az egész világon ismert autógyártó cég.

Így már talán kevésbé meglepő, hogy egy autómárka miért is támogatja ilyen kimagaslóan a kerékpársportot. A kerékpározás szeretete a kezdetektől jelen van a márka életében, jelenleg is több neves nemzetközi kerékpárversenyt is szponzorál a cég. A nemzetközi szinten évről évre egyre népszerűbb Tour de Hongrie-n a ŠKODA teljesen elektromos ENYAQ iV felvezető autót és további kísérőautókat biztosít, melyekben orvosok, szerelők, felszerelések, ételek és italok kapnak helyet. Mindemellett a márka magyar zöld trikó szponzora is, mellyel szintén azt fejezi ki, hogy komolyan elkötelezett a kerékpársport mellett.

ŠKODA autók kerékpárosoknak

A ŠKODA modellek minden elemükben, legyen az dizájn, okos megoldás, praktikus apróság vagy műszaki részlet, arra törekednek, hogy a lehető legjobban megkönnyítsék a kerékpárosok életét. Gondoljunk csak a tágas csomagterekre, ahova többnapos bringatúrára való felszerelés is befér, az összkerék-meghajtási opciókra, melyek segítségével biztosan eléred a túra kiindulópontját, bármilyen út is vezessen oda, vagy az olyan bringás tartozékokra, mint a kerékpártartók és a sárvédelem. Többek között ezért használ Valter Attila, a 2020-as Tour de Hongrie győztese is egy ŠKODA OCTAVIA Combi iV modellt: ezzel az autóval jár edzeni és versenyezni is. Az ő példája is azt hirdeti, nem számít, hol, mit és miért tekersz, egy ŠKODA modellel sosem akad meg a lendületed.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik