Sport

A magyar kézikapus csapata megnyerte a Bundesligát

Marco Wolf / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Marco Wolf / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
2021. március 31. óta nem tudta legyőzni senki a bajnokságban a Bietigheimet, amiben Szikora Melindának is komoly szerepe van.

Szikora Melinda csapata, az SG BBM Bietigheim megvédte címét a német női kézilabda-bajnokságban, írja az MTI.

A Bundesliga honlapja szerint a Bietigheim szombaton házigazdaként 34-21-re legyőzte a HSG Bensheim/Auerbach együttesét, továbbra is pontveszteség nélkül vezeti a tabellát, és három fordulóval az idény vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a második helyezett Thüringer HC-val szemben. Szikora hét védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Bietigheim – amelynek keretéhez nyáron Faluvégi Dorottya is csatlakozik – legutóbb 2021. március 31-én kapott ki a német élvonalban, azóta minden meccsét megnyerte.

Bartók Donát csapata, a Kadetten Schaffhausen 32-30-ra kikapott a HC Kriens-Luzerntől a Svájci Kupa szombati döntőjében. A magyar jobbátlövő öt kísérletből három gólt szerzett. A Kadetten legközelebb csütörtökön lép pályára, amikor megkezdi a bajnoki elődöntőt a Pfadi Winterthur ellen.

Fazekas Gergő négy lövésből háromszor volt eredményes a lengyel élvonalban százszázalékos mérleggel listavezető Orlen Wisla Plock színeiben a KPR Arged Ostrovia ellen hazai pályán 32-26-ra megnyert meccsen. A német Magdeburg elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőre készülő Plock előnye továbbra is három pont a címvédő Barlinek Industria Kielcével szemben, amely a Veszprémmel találkozik a BL-ben. A válogatott irányító 37 találatnál jár a lengyel bajnokság mostani idényében.

Dörnyei Borisz és Sunajko Stefan szerb csapata, a Dinamo Pancevo 19 győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel negyedik lett a bajokság alapszakaszában, így bejutott az elődöntőbe. Dörnyei eddig húsz mérkőzésen 38 gólt lőtt, Sunajko 25 találkozón 107 alkalommal talált be. Együttesük ellenfele a Vojvodina lesz az elődöntőben, az első meccset jövő pénteken játsszák Újvidéken.

Hanusz Egon együttese, a német élvonalbeli TVB Stuttgart szerdán legyőzte a harmadik helyezett Füchse Berlint, szombaton viszont meglepetésre 27-27-es döntetlent játszott a sereghajtó ASV Hamm-Westfalen otthonában. A válogatott irányító hat lövésből négyszer talált be. Csapata a 47. percben még ötgólos hátrányban volt, és a második félidőben csak egyszer, másfél perccel a vége előtt vezetett. Már csak egy másodperc volt hátra, amikor a hazaiak megszerezték a pontot értő gólt. A Stuttgart kilenc győzelemmel, három döntetlennel és 17 vereséggel a tabella 14. helyén állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik