Sport

A BL-csoda után bejelentették, Elek Gábor a szezon végén távozik a Fraditól

fradi.hu
fradi.hu

Elek Gábor az idény végén távozik az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatától. A zöld-fehér klub vasárnap – a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás kiharcolása után – a honlapján számolt be arról, hogy

Kubatov Gáborral, az FTC elnökével folytatott személyes beszélgetést követően a tréner a szezon végén közös megegyezéssel válik meg az együttestől.

Szeptemberben, amikor a Ferencváros története legnagyobb vereségét szenvedte el a BL-ben (40-20-ra kapott ki a csapat a Bietigheimtől), akkor Kubatov Gábor úgy nyilatkozott, hogy sosem menesztené az edzőt.

„Soha, de soha nem fogom elküldeni Elek Gábort. Viszont tudom, szereti annyira a Ferencvárost, hogy ha a csapatnak nagyon nem megy, akkor le fog mondani. Amíg azonban van benne erő és úgy érzi, képes arra, hogy az együttes munkáját és eredményességét javítsa, addig ő marad az edző” – mondta akkor a klubelnök.

A 2008-ban kinevezett és 2017-ben Albert Flórián-életműdíjjal kitüntetett Elek Gábor irányításával az FTC a Magyar Kupát háromszor, a bajnokságot és a KEK-et két-két alkalommal nyerte meg, a Metz kiejtésével pedig most először jutott el a BL budapesti négyes döntőjéig.

Elek Gábor ezer szállal kötődik a klubhoz, ugyanis édesanyja, Elekné Rothermel Anna világbajnok kapus, az FTC négyszeres bajnoka, BEK-döntős, 94-szeres válogatott, kétszeres világválogatott, 1966-tól 1977-ig védett a Ferencvárosban, míg édesapja, Elek Gyula a női kézilabdázók első aranykorának legendás edzője, aki csapatával négyszer lett bajnok, négyszer MNK-győztes, egyszer KEK-győztes a Ferencváros színeiben, továbbá egy-egy BEK- és KEK-döntőig is vezette csapatát, nevét 2012 óta viseli az FTC kézilabda arénája – emlékeztet rá a ferencvárosi klubhonlap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik