Sport

„Mindkét csapat sajnálja, ami történt, továbbléptünk” – a magyar kosaras szerint a tömegverekedés már a múlté

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Real Madrid óriási csatában, két ponttal győzött a Partizan Beograd vendégeként, így 2-1-re szépített a férfi kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében.

Hanga Ádám ezúttal több mint 20 percet játszott, s 3 ponttal, 4 lepattanóval és 1 gólpasszal zárta a 82-80-ra megnyert találkozót. A magyar válogatott klasszisa elégedetten értékelte a találkozót.

„Végre olyan mérkőzés volt, ahol a védekezésünk sokkal összeszedettebb volt, mint az elmúlt két meccsen. Nyilván azért jöttünk ide, hogy megnyerjük ezt a két mérkőzést, az első feladatot megtettük, de nyernünk kell két nap múlva is, hogy visszavihessük ezt a párharcot Madridba. Büszke vagyok a csapatra abból a szempontból, hogy végre azt láttam, hogy harcol. Sokkal inkább együtt voltunk, mint az elmúlt mérkőzéseken. Annak pedig végképp örülök, hogy a kosárlabdáé volt a főszerep, nem úgy, mint a múltkori mérkőzésen”

– mondta Hanga az M1 aktuális csatornának.

A magyar kosaras megjegyzése a párharc második meccsére utalt, amikor tömegverekedés alakult ki a pályán. A Realból Guershon Yabuselét öt, Gabriel Decket egy meccsre tiltották el, míg a szerbektől Kevin Puntert két, Mathias Lessort pedig egy meccset kapott.

Mindkét csapat sajnálja, ami történt. Úgy gondolom, hogy ma továbbléptünk ezen, óriási, remek hangulatú meccs volt, semmi atrocitás nem történt, és tényleg a kosárlabda dominált. Mi is próbáltunk koncentrálni arra, hogy sem a bírókkal, sem a közönséggel nem foglalkozunk, csakis a kosárlabdával.

Hanga végezetül azt is elmondta, hogy kifogástalan a szerb vendéglátás, így aztán már csak a játék javításán van a hangsúly.

„A Partizan megérdemelten nyerte meg az első két mérkőzést, de ma sokkal jobban játszottunk. Még mindig olyan sok gyermeteg hibával, amit ki kell javítani. De ez egy pozitív jel, és önbizalmat kell, hogy adjon a negyedik meccsre” – zárta gondolatait a magyar játékos.

A tavaly döntős Real szépítése után a negyedik találkozóra csütörtökön kerül sor ugyancsak Belgrádban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik