Sport

Így örült első Eb-részvételének a magyar kéziseket legyőző kiscsapat

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Története során először jutott ki Európa-bajnokságra a grúz férfi kézilabda-válogatott, amely óriási meglepetésre Tatabányán verte 31-30-ra Magyarország csapatát.

A grúzok a félidőben három góllal, 17-14-re vezettek, és ugyan a magyar csapat egyenlített a hajrában, a vendégek Giorgi Chovrebadze időntúli hetesével megnyerték a meccset.

Grúzia nagyon jól és gyorsan játszott a meccs elejétől kezdve. Sok mindent megpróbáltunk, de főleg védekezésben hibáztunk.

Sok újoncunk volt a héten, akik jól játszottak Litvániában, ezúttal kevésbé, de ez néha előfordul. Nagy élmény volt számunkra ezzel a csapattal játszani. Természetesen nem vagyok elégedett a meccsel, de csoportgyőztesként kvalifikáltuk magunkat az Eb-r, amivel viszont elégedett vagyok” – nyilatkozta Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

A grúz siker azt jelentette, hogy a válogatott befért a selejtezők négy legjobb csoportharmadikja közé, azaz története során először (csak úgy, mint a feröeri válogatott) ott lehet egy világversenyen, a jövő januári, németországi Eb-n.

A grúzok így ünnepelték a történelmi sikert:

Az Eb résztvevői

Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Dánia, Észak-Macedónia, Feröer-szigetek, Franciaország, Georgia, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Németország, Norvégia, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovénia

Az Eb-csoportok sorsolását május 10-én rendezik Düsseldorfban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik