Sport

Orvosnak készült, klasszis kézilabdázó lett belőle

LISELOTTE SABROE / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
LISELOTTE SABROE / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
Ha nem alakult volna úgy a pályafutása, és 22 éves korában nem fut be a THW Kiel ajánlata, minden bizonnyal orvosi pályára lépett volna Rasmus Lauge, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának dán játékosa.

„Ha nem kézilabdáznék, akkor belevágtam volna az orvosi tanulmányokba. Vagy már orvos is lennék. Valójában azelőtt megkezdtem a tanulmányaimat, hogy 2013-ban ajánlatot kaptam Kieltől. De mivel sok a gyakorlati tantárgy és a kötelező gyakorlat, túl nehéz lett volna összeegyeztetnem. Így hát elvetettem, és megpróbáltam megvalósítani az álmomat, hogy külföldön kézilabdázzam. De most aláírtam egy hosszú szerződést a Bjerringbro-Silkeborggal, és soha nem tudhatod, hogyan változnak a dolgok, ha egyszer befejezem” -. idézte a Daniasport.hu portál a Dán Olimpiai Bizottság honlapja által készített rendhagyó interjút.

A kétszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok játékos elmondta, megkönnyezte a januári vb-döntőt, amikor Dánia sorozatban harmadszor lett világbajnok.

„Korábban kihagytam néhány döntőt sérülés miatt, és a vébén sem volt szerencsém, mert az első meccs előtt meghúzódott a vádlim. Egy ilyen kezdés után így visszatérni, igazán elsöprő volt.”

Az interjúból kiderült még, hogy

  • szerinte Nikolaj Jacobsen a világ legjobb edzője.
  • a sérülések nem törték le soha, mert nem az a típus, aki feladja.
  • a legjobb tanácsom, amit fiatal kézilabdázóknak adhat, hogy próbálják élvezni a játékot és ne feledjék, hogy a kézilabdán kívül is van élet.
  • a példaképe Tom Brady, Tiger Woods és a kézilabdázó Nikola Karabatic.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik