Sport

„Kizárt, hogy fejfájással folytassam” – agyrázkódás miatt hónapok óta nem védhet a klasszis kézikapus

Jure Makovec / AFP
Jure Makovec / AFP
Február 11-én játszott legutóbb a Brest-Bretagne kézilabdacsapatában Cléopatre Darleux, a franciák klasszis kézilabdakapusa, aki azóta egy decemberben (!) elszenvedett agyrázkódásból lábadozik. Azt mondta, óriási hiba volt korán visszatérni, ezt soha többet nem akarja elkövetni.

A Brest február 27-én jelentette be, hogy három hónapig nem számíthat Darleux játékára. A klub akkor ismerte el, hogy az olimpiai és világbajnok kapus még decemberben szenvedett agyrázkódást, de túl korán tért vissza, és folyamatos fájdalmakra panaszkodott.

A 33 éves sportoló két és fél hónap után a L’Equipe-nek nyilatkozott állapotáról, miután újra elkezdhette az edzéseket.

„Újrakezdem a többé-kevésbé normális életet. Még mindig vannak olyan tüneteim, mint a fejfájás, de egyre jobban érzem magam. Lassan újra sportolhatok, egyelőre gyalogolok és erősítek” – mondta, hozzátéve, májusban vissza kell térnie a lyoni neurológiai központba.

„Akkor értettem meg igazán az agyrázkódásom súlyosságát. Azt mondják, mi, kapusok egy kicsit őrültek vagyunk. De ott választ kaptam arra, hogy mi történt, hogy a fájdalmaim nem normálisak.”

Megértette, hogy időbe telik, mire ismét újrakezdheti az edzéseket, és újra pályára léphet mérkőzésen.

Teljesen kizárt, hogy folytassam, ha a legcsekélyebb tünetem is vannak. Többé nem követem el azt a hibát, hogy nem állok meg az első problémánál. Ha fáj a fejed, az nem normális!

Bár nem akar elsietni semmit, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy újrakezdi a kézilabdát. Ha nem a klubjánál, akkor majd a válogatott nyári felkészülésekor. Mert a tokiói olimpiai bajnok nem tett még le arról, hogy kiharcolja a helyét a jövő évi, párizsi csapatban.

Eredetileg úgy vélte, az lehet a pályafutása végpontja, de most nem hiszi, hogy abbahagyná az olimpia után. A bresti szerződése a 2024-es szezon végéig szól, azt nem tudja, hogy utána is ott játszik-e majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik