Sport

Elég volt egy rossz hét, hogy kirúgják a neves kézilabdaedzőt

Azonnali hatállyal menesztette az SG Flensburg-Handewitt férfi kézilabdacsapata Maik Machulla vezetőedzőt, miután a vezetés elemezte a csapat idei teljesítményét, különös tekintettel az elmúlt mérkőzésekre, valamint a szezon előtt kitűzött célokra. Machulla 2017 nyara óta volt a Flensburg vezetőedzője, és eredetileg 2026-ig szólt a szerződése.

Machulla irányításával a Flensburg 2018-ban és 2019-ben megnyerte a német bajnokságot, 2020-ban és 2021-ben második lett, 2019-ben pedig megnyerte a német Szuperkupát. A 46 éves szakember játékosként 2012-ben csatlakozott a klubhoz, ahol Ljubomir Vranjes mellett a másodedzői posztot is betöltötte.

Ez idő alatt a Flensburg megnyerte 2014-ben a Bajnokok Ligáját (amelyből Machulla játékosként is kivette a részét, a sok sérülés miatt ugyanis néhány mérkőzésre kénytelen volt beszállni), és a Német Kupát 2015-ben.

Idén azonban nem sikerült minden tökéletesen, ráadásul az elmúlt héten háromsúlyos, sorsdöntő vereséget is szenvedett. Előbb a kupa elődöntőjében 38-31-re kikapott a Rhein-Neckar Löwentől, majd az Európa Liga negyeddöntőjében a spanyol Granollers Németországban 35-27-re elpáholta, vasárnap pedig fontos bajnokit bukott nagyon simán a Kiel ellen (19-29), így a dobogós álmok is veszélybe kerültek.

Maik korszakot alakított ki Flensburgban, kiemelkedő munkát végzett az elmúlt években, és nagy sikerekhez segített bennünket. Hálásak vagyunk neki ezért. De a csapat teljesítményét látva arra a következtetésre jutottunk, hogy most új lendületet kell adnunk.

A feladat, hogy a hátralévő nyolc mérkőzésen bebiztosítsuk a kvalifikációt egy európai versenyre” – nyilatkozta Holger Glandorf, a klub vezérigazgatója.

A csapat irányítását egyelőre Mark Bult másodedző vette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik