Sport

„A szívem vinne előre, de van, amikor az embernek az eszére kell hallgatnia”

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Befejezte élsportolói pályafutását Karakas Hedvig, a BHSE világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok cselgáncsozója.

Motivációt, erőt még érzek magamban, a szívem is vinne előre, de van, amikor az embernek az eszére kell hallgatnia. Az olimpia utáni időszakban sokat rágódtam a folytatáson, és megéltem nehéz napokat is, de az érzéseimet analizálva eljutottam oda, hogy képes lettem kimondani: vége az élsportolói pályafutásomnak

– jelentette ki a klub honlapján a magyar dzsúdós, majd arra is kitért, hogy a jövőben vélhetően edzőnek áll.

„Körvonalazódik egy edzői pálya is, az utánpótlással fogok foglalkozni az egyesületnél. Emellett pedig igent mondtam a Nemzetközi Judo Szövetség állásajánlatára is, ahol a versenyszervezői csapat tagja leszek majd. A sport mellett nagy hangsúlyt fektettem a tanulmányaimra is, a Testnevelési Egyetemen alapdiplomát szereztem sportszervező szakon, most a mesterdiplomámat csinálom.”

Karakas 2012 óta három komoly műtéten esett át, de mindháromból talpra tudott állni. Pályafutása legszebb pillanatainak a 2020-as Európa-bajnoki győzelmet, a londoni olimpiai ötödik helyet és a rendkívül sikeres 2009-es évet nevezte meg. Karakas kifejtette, a Honvédnál változatlanul versenyzőként is rendelkezésre áll, és csapatbajnokságokon, kisebb versenyeken szívesen segíti klubját. A magyar csapatban azonban már nem vállalja a versenyzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik